Două arestări în cazul furtului unui pistol din locuința unui fost ofițer SRI

0
Publicat:

Un bărbat de 23 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar pentru alt tânăr de 19 a fost dispusă arestarea preventivă în lipsă, după ce s-au furat un pistol, cartușe și mai multe bijuterii din locuința unui fost ofițer SRI, la începutul anului.

Arestări preventive în cazul furtului unui pistol din casa unui fost ofițer SRI - Foto Arhiva
Arestări preventive în cazul furtului unui pistol din casa unui fost ofițer SRI - Foto Arhiva

Tinerii sunt anchetați sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, potrivit Agerpres. 

Pe 30 ianuarie, polițiștii au găsit în Lacul Pantelimon pistolul și cartușele furate din casa unui fost ofiţer SRI, după o acţiune desfăşurată de Poliţie împreună cu scafandrii din cadrul ISUBIF. 

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus, sâmbătă, 3 februarie, arestarea preventivă pentru 30 de zile faţă de bărbatul de 23 de ani, precum şi arestarea preventivă în lipsă faţa de bărbatul de 19 ani, potrivit Poliției din Ilfov. Cu o zi înainte, fuseseră efectuate  două percheziţii la domiciliile celor două persoane. 

Tânărul de  23 de ani a fost dus la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov pentru cercetări. Ulterior, acesta a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, care a sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu privire la dispunerea de măsuri preventive, atât faţă de bărbatul de 23 de ani, cât şi în lipsă faţă de bărbatul de 19 ani. 

Reamintim că spargerea a avut loc la începutul anului, în seara zilei de 6 ianuarie, când din locuința din Voluntari a unui fost ofițer SRI au fost sustrase mai multe bijuterii, un pistol letal și 24 de cartușe. Lucrurile erau păstrate într-un seif și, pentru că hoții știau locul în care erau ținute bunurile, victima crede că hoții au acționat la pont. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite