Dosarul EADS, clasat. Care au fost motivele procurorilor DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii au decis închiderea dosarului EADS
Procurorii au decis închiderea dosarului EADS

Procurorii DNA au clasat dosarul privind contractul EADS, cel care prevedea securizarea frontierelor contra sumei de 750 de milioane de euro. Vizaţi de acest dosar erau Vasile Blaga, Dan Nica şi Marian Săniuţă.

Se pare că procurorii nu au găsit suficiente probe pentru a demonstra că o persoană a încălcat legea. În plus, faptele pe care procurorii le cercetau nu sunt incriminate de Codul penal.

Ancheta a început în 2015, atunci când Direcţia Naţională Anticorupţie avea informaţii conform cărora compania străină EADS ar fi fost condiţionată să subcontracteze o parte din servicii, în valoare de 60 de milioane de euro, către firma lui Claudiu Florică, denunţător şi inculpat în dosarul Microsoft, arată digi24.ro. România a avut însă primele legături cu firma de securitate în 2004, atunci când ţara noastră semna un contract în valoare de 650 de milioane de euro. Costul a crescut în 2009, ajungând la 750 de milioane de euro. În schimbul banilor, compania a securizat frontierele ţării, lucru necesar pentru intrarea în spaţiul Schengen.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite