Dosarul Antena-RCS&RDS: Sorin Alexandrescu a cerut audierea lui Sebastian Ghiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica să Camelia au fost trimişi în judecată în 1 octombrie 2013, alături de Sorin Alexandrescu, atunci directorul general Antena TV Group SA
Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica să Camelia au fost trimişi în judecată în 1 octombrie 2013, alături de Sorin Alexandrescu, atunci directorul general Antena TV Group SA

Avocatul lui Sorin Alexandrescu a cerut, vineri, judecătorilor de la instanţa supremă să fie audiat Sebastian Ghiţă, prin videoconferinţă, pentru că fostul deputat, arestat în Serbia, ar fi spus, la o emisiune TV, că dosarul de şantaj “Antena - RCS&RDS” a fost măsluit şi că are dovezi în acest sens.

“În emisiunea din 2 ianuarie 2017, Ghiţă a spus că postul Antena 3 a rezistat sistemului. A spus că ştie multe lucruri, despre care o să vorbească cândva, că dosarul RCS fiind măsluit şi că are dovezi în acest sens. Am dori audierea lui Sebastian Ghiţă, chiar şi prin videoconferinţă”, şi-a motivat cererea Ion Cazacu, avocatul lui Sorin Alexandrescu, potrivit News.ro.

Avocatul lui Ioan Bendei a cerut instanţei să respingă audierea lui Sebastian Ghiţă, susţinând că aceasta nu este relevantă pentru cauza. Aceeaşi solicitare a avut şi procurorul DNA, judecătorii urmând să ia o decizie prin încheierea de şedinţă.

Instanţa l-a audiat apoi pe fostul şef al ANAF Şerban Pop, care a arătat că a discutat cu Sorin Alexandrescu despre un contract încheiat între Ioan Bendei, fost administrator al RCS&RDS, şi o firmă a fostului preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir.

“La sfârşitul lui ianuarie 2013, mi-au fost prezentate rezultatele unui control, de comisarul-şef adjunct Gabriel Cărbunaru. Controlul a fost făcut la SC Bodu SRL. Documentele ce mi-au fost prezentate nu erau în formă oficială. Mi-a cerut părerea cu privire la un contract. Am discutat pe fugă cu Cărbunaru. Potrivit punctului meu de vedere, documentaţia respectivă era suspectă de a acoperi anumite abateri de la lege şi ştiu că urma să fie sesizată o unitate de parchet. Din câte ştiu, DNA a fost sesizată cu referire la această fapta, dar nu ştiu când. Am făcut nişte sublinieri cu markerul, documentul a rămas la mine”, a spus Pop.

Fostul şef al ANAF a povestit apoi cum a ajuns să discute cu Sorin Alexandrescu despre acel contract.

“În cadrul unei întâlniri cu Alexandrescu, probabil februarie sau martie, m-a întrebat dacă în cadrul acţiunilor de combatere a evaziunii fiscale avem controale la firmele lui Dumitru Dragomir. Întâlnirea a avut loc în biroul sau. Obiectivul urmărit de mine prin vizită făcută lui Alexandrescu era acela de a promova transparenţa în activitatea ANAF. M-am mai văzut şi cu alţi reprezentanţii ai mass-media, cu Dan Andronic, Cozmin Guşă, Rareş Bogdan”, a spus Pop.

Întrebat de unul dintre judecătorii din complet dacă a cerut sprijinul lui Sorin Alexandrescu sau al lui Dan Voiculescu pentru a fi menţinut în funcţia de preşedinte al ANAF, Pop a negat.

“Nu am cerut niciodată sprijinul lui Alexandrescu pentru a fi menţinut în funcţie. Nu am apelat la el pentru a ajunge la Dan Voiculescu în încercarea de a-mi menţine funcţia. Relaţia mea cu Alexandrescu era una pur profesională, în limite agreabile”, a spus Pop.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite