Doi români din Vâlcea, arestați în SUA pentru fraude de 1,4 milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soții Eduard și Floarea Ghiocel au fost arestați în SUA fiind suspectați că ar fi liderii unui grup transnațional de crimă organizată cu sediul în România. Ei sunt acuzați de spălarea 1,4 milioane de dolari, care ar fi provenit din zeci de jafuri și escrocherii ce au vizat în special victime în vârstă din comitatul San Diego, arată un comunicat de presă al autorităților americane.

Doi români au fost prinși în SUA / Foto: Arhivă
Doi români au fost prinși în SUA / Foto: Arhivă

De asemenea, sunt inculpați și patru membri ai familiei Ghiocel sau asociați apropiați ai acestora, printre care Gabriel Ghiocel, Marius Ghiocel, Larisa Ghiocel și Argentina Alexandru. Aceștia sunt presupuși asociați ai grupului infracțional transnațional românesc Vâlcea, mai mare.

Eduard și Floarea Ghiocel au fost transferați din custodia statului în cea federală și urmează să se prezinte pentru prima dată astăzi la tribunalul federal. Ceilalți inculpați rămân în libertate în România.

„Începând de luni seară, în temeiul a șapte mandate de percheziție în România, emise de Tribunalul București și executate de ofițeri de poliție din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Serviciului de Combatere a Grupurilor Infracționale Organizate și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea din cadrul Poliției Naționale Române, asistați de FBI și IRS, ofițerii au confiscat bunuri ale lui Ghiocel în mai multe locații din județul Vâlcea, inclusiv vehicule de lux, monede de aur și numerar, în valoare totală de 618.075 de dolari”, se arată în comunicat.

Acuzațiile

Românii sunt acuzați de 17 furturi de bijuterii în comunități de vârstnici din San Diego în perioada martie 2020 și septembrie 2022. De asemenea, ei ar fi depus cereri false de șomaj pentru a fura aproximativ 32.250 de dolari din indemnizațiile de asigurare de șomaj din California, destinate să ajute lucrătorii afectați de pandemie.

Potrivit anchetatorilor, bijuteriile furate ar fi fost amanetate în Los Angeles, iar banii obținuți au fost trimiși în România sau preschimbați în lingouri de aur monede de aur și vehicule de lux. În total, familia Ghiocel a repatriat în România active în valoare de 1.367.652,02 dolari din fonduri ilicite, se arată în plângere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite