Doi hackeri români, condamnaţi la închisoare după ce au păgubit cu 10 milioane de dolari restaurantele Subway din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii au furat datele bancare de pe sute de mii de carduri Foto Shutterstock
Românii au furat datele bancare de pe sute de mii de carduri Foto Shutterstock

Doi români şi-au recunoscut participarea la o conspiraţie internaţională care a vizat fraudarea a peste 200 de terminale de plată cu cardul de credit, dintre care 150 erau din restaurantele Subway din Statele Unite şi furtul de date de pe mai bine de 146.000 de carduri, au anunţat reprezentanţii Departamentului american de Justiţie.

Înşelăciunea, care s-a desfăşurat pe parcursul anilor 2009-2011, a provocat pierderi de peste 10 milioane de dolari, potrivit procurorilor federali.

Iulian Dolan (28 de ani) din Craiova şi Cezar Butu (27) din Ploieşti au pledat vinovat la acuzaţia de fraudare. Ei sunt doar doi dintre cei patru români acuzaţi în decembrie 2011 de accesarea datelor bancare. Dolan a fost de acord să fie condamnat la şapte ani, iar Butu a acceptat sa fie condamnat la 21 de luni de închisoare.

Cei doi bărbaţi au recunoscut că au participat la o conspiraţie ce viza spargerea sistemelor electronice de plăţi. Liderul grupului, Adrian-Tiberiu Oprea, se află în custodia SUA şi aşteaptă să fie judecat. Românii au reuşit să fure informaţii despre conturile bancare ale clienţilor pentru a face plăţi neautorizate şi transferuri de bani din conturile păgubiţilor.

În cei doi ani de activitate, grupul a compromis peste 146.000 de carduri şi a provocat pierderi de 10 milioane de dolari.

Dolan a identificat sistemele POS vulnerabile din SUA cu anumite aplicaţii software instalate pe ele, potrivit Departamentului de Justiţie SUA, citat de Techworld.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite