Doi bulgari au încercat să intre în România cu teste Covid falsificate. Ce măsuri au fost luate de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Încercarea bulgarilor de a intra ilegal pe teritoriul României s-a produs marţi la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Celor doi cetăţeni bulgari li s-a interzis accesul în ţară şi au fost predaţi poliţiştilor din Bulgaria, relatează Mediafax.

După ce poliţiştii de frontieră români le-au verificat documentele şi au constatat că sunt falsificate, bulgarii au fost interogaţi. Cei doi au spus că au cumpărat actele false cu suma de 50 de euro fiecare. 

„Cetăţenii bulgari, în vârstă de 40, respectiv 54 de ani, au declarat faptul că au procurat testele false din Bulgaria, contra sumei de 50 de euro fiecare, cu intenţia de a li se permite intrarea în România fără a le fi aplicate măsurile de sănătate publică de către autorităţile competente, având în vedere că Bulgaria se află pe lista statelor cu risc epidemiologic ridicat”, au anunţat poliţiştii de frontieră din Giurgiu. 

Pe 9 decembrie, poliţiştii de frontieră de la Vama Giurgiu au confiscat mii de pastile contrafăcute despre care există suspiciunea că urmau să fie folosite în tratamentul anti-COVID-19. Şoferul camionului, un cetăţean din Republica Bulgaria, nu avea autorizaţiile necesare pentru un astfel de transport.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite