DOCUMENT Modelul de declaraţie pe proprie răspundere pentru circulaţia persoanelor. Poate fi completată integral de mână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au făcut public modelul declaraţiei pe proprie răspundere referitoare la circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, conform Ordonanţei Militare nr. 2 din 21.03.2020. Declaraţia poate fi completată integral „de mână”.

„Precizăm faptul că declaraţia pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declaraţiei pus la dispoziţie. 

Declaraţia pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, şi va fi pusă la dispoziţia reprezentanţilor Poliţiei Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliţiei Locale la momentul legitimării persoanei.

Reprezentanţii Poliţiei Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliţiei Locale pot efectua fotografirea documentelor (declaraţie pe proprie răspundere şi act de identitate) la momentul legitimării persoanei. 
 

Menţionăm faptul că, potrivit Ordonanţei Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligaţia completării declaraţiei pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c.
 

Modelul de declaraţie poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum şi de pe site-urile celorlalte instituţii cu atribuţii în domeniu”, a transmis duminică Grupul de Comunicare Strategică.

Cei care se deplasează între orele 22:00 şi 6:00 vor trebui să completeze, începând de luni seară, în conformitate cu ordonanţa militară emisă de MAI, o declaraţie pe proprie răspundere în care să precizeze motivul deplasării, iar în cazurile speciale, şi traseul acesteia. În cazul celor care merg la serviciu, este necesară o adeverinţă permanentă din partea angajatorului care să ateste că prezenţa la locul de muncă este esenţială pentru activitatea organizaţiei şi nu poate fi organizată sub formă de telemuncă.

Conform ordonanţei militare anunţate sâmbătă seară de ministrul de Interne Marcel Vela, în intervalul orar 22.00 – 06.00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru deplasarea la serviciu, consult medical care nu poate fi amânat, cumpărături de primă necesitate, asistenţă pentru persoane în vârstă sau pentru însoţirea copiilor, desfăşurarea de activităţi fizice individuale în aer liber sau pentru nevoile animalelor de companie, şi numai după semnarea unei declaratii pe propria raspundere în care să se precizeze motivul.

MODEL Adeverinta Angajator by Laurentiu Sirbu on Scribd

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite