Directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, audiat ca martor în dosarul în care Gruia Stoica a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, s-a prezentat luni dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat ca martor în dosarul în care patronul Grupului Feroviar Român, Gruia Stoica, a fost arestat preventiv pentru cumpărare de influenţă.

Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, a fost citat pentru a da explicaţii în legătură cu licitaţia privind acordarea unui contract de transport de cărbune. Procurorii vor să afle mai multe date în legătură cu modalitatea în care au fost depuse ofertele de către cele patru companii, inclusiv de către Grup Feroviar Român, potrivit Digi24.

În acest caz, Gruia Stoica a fost arestat preventiv, după ce ar fi vrut să-i dea avocatului Doru Boştină o sumă de 3 milioane de euro astfel încât acesta din urmă să afle preţul pe care CFR Marfă se pregătea să îl ofere la o licitaţie organizată de Complexul Energetic Oltenia.

Potrivit motivării instanţei Curţii de Apel Bucureşti, împreună cu avocatul său Doru Boştină, Stoica ar fi încercat să influenţeze foşti sau actuali demnitari pentru a câştiga o licitaţie organizată de Complexul Energetic Oltenia (CEO).

„Inculpatul a susţinut că anterior nu a fost interesat de achiziţionarea contractului cu S.C. C.E.O. S.A. întrucât a realizat că pierderea acestui contract de către CFR Marfă echivala cu falimentul acestei societăţi şi cu pierderea locului de muncă de către toţi angajaţii acesteia, iar hotărârea privind participarea la licitaţia din data de 29.01.2014, a luat-o în contextul în care avusese mai multe minusuri financiare, costurile erau mari, avea mulţi angajaţi şi trebuia să ia măsuri pentru redresarea societăţii sale. Erijându-se într-un adevărat protector al salariaţilor CFR Marfă, dar şi într-un veritabil susţinător al ideii de salvare prin redresare a transportului feroviar din România, inculpatul a preconizat denaturarea adevăratului scop al convorbirilor şi întâlnirilor din perioada 22.01.2014-28.01.2014, cu numitul Boştină Doru Cătălin, acreditând ideea că suma de 3 milioane de euro nu reprezintă altceva decât onorariul de succes pe care preconiza să-l achite numitului Boştină în situaţia în care ar fi câştigat acea licitaţie, şi că toate acţiunile sale erau orientate spre atingerea dezideratului privind salvarea de la situaţia actuală a transportului feroviar din România”, scrie în motivarea deciziei de arestare.

Judecătorii arată însă că nu pot reţine această apărare, „pe care o vor înlătura ca nesinceră, întrucât pe de o parte nu este susţinută de probele menţionate anterior care aşa cum s-a precizat relevă indicii temeinice în sensul susţinerilor din referatul Parchetului, iar pe de altă parte această declaraţie a inculpatului conţine contradicţii flagrante, care denotă tocmai această nesinceritate”.

În acest dosar apare şi numele fostului director al CFR Marfă, Dragoş Drăghici, care a murit duminică seara la Spitalul Elias. Acesta fusese internat după ce suferise un atac cerebral. La câteva zile de la internarea acestuia a izbucnit şi scandalul „Mita pentru un vagon de cărbuni”.

Managerul Spitalului Elias, profesor dr. Doina Dimulescu, declara săptămâna trecută că Drăghici a fost operat miercuri, pentru îndepărtarea unui hematom cerebral.

„Dragoş Drăghici se află internat din seara de 28 ianuarie, cu hematom intraparenchimatos cerebral prin ruptura unei malformaţii arteriovenoase complexe, cunoscută de mai mulţi ani. A fost operat de urgenţă pe 29 ianuarie, pentru evacuarea hematomului cerebral şi oprirea sângerării”, a spus profesorul dr. Doina Dimulescu, potrivit Mediafax.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Gruia Stoica, adus încătuşat la DNA. Omul de afaceri acuzat de cumpărare de influenţă a fost reţinut

Omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul Grupului Feroviar Român (GFR), a fost adus miercuri seară la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, încătuşat, pentru a fi audiat într-un dosar de corupţie legat de o licitaţie la Complexul Energetic Oltenia. Procurorii au început urmărirea penală pe numele omului de afaceri pentru cumpărare de influnţă.

STENOGRAME Omul de afaceri Gruia Stoica, arestat preventiv: „Ăla de la CFR e atât de dobitoc! Eu vă dau 3 milioane, dar nu le ceri o dată“

Omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul Grupului Feroviar Român (GFR), a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Acesta a fost reţinut miercuri pentru cumpărare de influenţă. În acelaşi caz, este cercetat şi avocatul Cătălin Boştină, dar şi directorul CFR Marfă, Dragoş Drăghici. Acesta din urmă se află în comă la Spitalul Elias.

Dragoş Drăghici, directorul CFR Marfă menţionat în dosarul şpăgii de 3 milioane de euro al lui Gruia Stoica, a murit

Directorul CFR Marfă, Dragoş Drăghici, menţionat în dosarul în care Gruia Stoica este urmărit penal pentru cumpărarea de influenţă, a murit. Acesta se afla internat la Spitalul Elias, după ce a suferit un atac cerebral.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite