Deputatul romilor îl ironizează pe Bercea: "El e «mondial», doar un tribunal internaţional are voie să-l judece"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul romilor din Parlamentul României, Nicolae Păun, l-a ironizat luni pe Bercea Mondial, arestat pentru tentativă de omor. Păun a declarat pentru adevarul.ro că statul român nu are cum să-l aresteze pe Bercea Mondial deoarece, fiind "mondial" , numai un tribunal internaţional putea să se pronunţe.

Nicolae Păun şi un alt deputat de etnie romă, Mădălin Voicu, sunt nemulţumiţi de mediatizarea cazului lui Bercea. "Noi nu suntem reprezentaţi de specimene ca Bercea Mondialu. O asemenea mediatizare sugerează că toţi ţiganii sunt ca el, mai ales şi după nume - Mondialu, deşi pe el îl cheamă Anghel, arată că este un fel de lider planetar al ţiganilor. El nu reprezintă etnia", a declarat Mădălin Voicu pentru Realitatea.net.

Contactat de adevarul.ro, Nicolae Păun a făcut şi el declaraţii acide la adresa lui Bercea:

Domnule Nicolae Păun, cum veţi protesta faţă de arestarea lui Bercea Mondial?

Vom intra în grevă japoneză, eu şi domnul Marian Voicu. Vrem să ne manifestăm nemulţumirea faţă de arestare. Vom fi prezenţi în Parlament dar nu vom vota şi nici nu vom lua cuvântul.

Păun Nicolae

Aţi vorbit cu Bercea de când a fost arestat?

Fiind "mondial" e mai greu să ajungi la el. Tocmai de asta suntem supăraţi, că ne-au arestat liderul mondial. Eu ştiu de ce ne-aţi arestat, voi românii, liderul mondial. Pentru că aveţi un fel de invidie personală faţă de romi că voi nu aveţi un lider mondial.

Vi se pare incorectă arestarea?

În primul rând, Tribunalul de la Slatina nu avea competenţe să-l judece şi să se pronunţe. Este o hotărâre ilegală, pentru că el este mondial şi numai un tribunal internaţional putea să se pronunţe. Statul român trebuia să apeleze la o instanţă europeană.

Pe urmă, SRI, DGIPI şi Poliţia au confundat personajele, Bercea era la o întâlnire cu lideri mondiali atunci când s-a întâmplat totul.

Dacă statul român nu-şi revine şi nu ne respectă regii şi împăraţii, vom aduna la 1 martie un miliard de oameni şi vom protesta. E supărare mare la noi.

Ce înseamnă că Bercea e "mondial"?

Înseamnă că se pregăteşte pentru a fi lider intergalactic. Vrem să-l ridicăm în spaţiu şi să răspundă de romii din galaxie.

Eugen Chelemen

Citiţi şi:

Mondial, familia Băsescu şi subvenţiile pentru sus-puşi

Şi ce-l face aşa de apreciat printre romi?

Legăturile lui cu personaje politice. Dacă a reuşit el să-I corupă pe toţi înseamnă că e şmecher la nivel mondial! I-a corupt el pe fratele lui Băsescu, pe Stolojan, judecători CSM, i-a corupt pe români, pe toţi. Păi nu e lider mondial atunci?

Cum adică i-a corupt?

Corupţie sentimentală.

El nu are graniţe, nu are limite. Nu aţi văzut, când a ajuns la Poliţie l-au luat cu binişorul? I-au făcut pui la ceaun, mămăligă...

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite