Cum s-au constituit părţi civile Ministerul Agriculturii şi Universitatea de Ştiinţe Agronomice în dosarele ICA şi Băneasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA care au anchetat dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) şi dosarul Băneasa au solicitat Ministerului Agriculturii, respectiv Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) să se constituie părţi civile, conform procedurilor.

Documentele prin care s-a solicitat părţilor să se constituie părţi civile au fost semnate de procurorul DNA Doru Ţuluş

În dosarul ICA, Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civilă cu suma de 60,5 milioane euro. Procurorii au arătat în rechizitoriu că 3,6 hectare de teren şi un hectar de construcţii în Băneasa au fost cumpărate de Dan Voiculescu la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel real. 

În dosarul Băneasa, DNA a solicitat USAMV să comunice dacă se constituie parte civilă, iar în caz afirmativ cu ce sumă. Senatul USAMV a comunicat că va cere despăgubiri, urmând ca suma să fie stabilită ulterior. În acest dosar, Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, în 2 august 2017, la 7 ani de închisoare. El a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, pentru tranzacţionarea la un preţ subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, prin care s-ar fi produs prejudicii estimate la peste 335 de milioane de lei statului şi la aproape 620 de milioane de lei USAMV.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite