Cum au furat trei români diamante de 300.000 de lire la Londra. Hoţii au săpat un tunel dintr-un apartament vecin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bijuterii
Bijuterii

Trei români au fost extrădaţi în Marea Britanie, unde sunt cercetaţi de autorităţi pentru un  jaf de la o casa de bijuterii londoneză. Cei trei ar fi săpat un tunel între un apartament şi magazinul din capitala britanică. Jaful a avut loc în luna martie, iar paguba se ridică la 300.000 de lire.

Hoţii ar fi închiriat în prealabil un apartament vecin, reuşind să plece cu aur şi diamante de 300.000 de lire. Doi dintre ei au fost arestaţi la Iaşi şi extrădaţi, cu discreţie maximă, ultimul acum câteva zile, potrivit Ziarul de Iaşi.

La Londra s-a declanşat o anchetă, iar indiciile de până acum duc la concluzia că jaful a fost comis de trei cetăţeni români, toţi din regiunea Moldovei. 

Doi dintre ei, ambii din Bârlad, au fost arestaţi la Curtea de Apel Iaşi în ultimele săptămâni şi au fost deja trimişi în Marea Britanie, pentru a fi cercetaţi. Un judecător de la Westminster Magistrates’ Court a emis pe numele suspecţilor mandate europene de arestare, iar Curtea de Apel Iaşi a aprobat extrădarea.

Unul dintre suspecţi a figurat în Marea Britanie ca director al unei fir­me, locuind în Anglia ală­turi de mai multe persoane.  

Incidentul s-ar fi petrecut în perioada 23-24 martie. Hoţii au închiriat un apartament lângă bijuteria care urma să fie jefuită şi au săpat un tunel spre locul în care se aflau diamantele.

„Când tâlhăria a fost descoperită, luni, s-au găsit două găuri (destul de mari cât să permită unui om să se târască prin ele) săpate prin perete, una din zona comună pătrunzând în bijuterie şi una dintre zona comună către librăria William Hill de la etajul inferior). Se crede că această gaură a fost făcută prima dată din greşeală“, se arată în documentele judiciare trimise de autorităţile engleze la Iaşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite