Cum au ajuns sezonierii să umple avioanele spre Germania. Arafat: A venit o solicitare pe cale diplomatică. Nimeni nu a crezut că vor fi 2.000 într-o zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / 26 feb 2020
Raed Arafat / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / 26 feb 2020

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat, sâmbătă, că plecarea românilor la muncă Germania a fost făcuă în urma solicitărilor diplomatice. Arafat a recunoscut că autorităţile au fost nepregătite pentru că "nimeni nu a crezut că vor fi chemaţi 2.000 de români într-o singură zi".

„Acest lucru trebuia să se facă sub o organizare foarte riguroasă. Nimeni nu se aştepta la asta. Nu zice nimeni că au plecat brusc, asta se discută la nivel diplomatic, solicitarea de a da drumul la lucrători a venit pe cale diplomatică. Nimeni nu a crezut că vor chema 2000 de lucrători într-o singură zi”, a declarat Arafat la emisiunea „Marius Tucă Show”

Secretarul de stat a precizat că oamenii nu fost testaţi la plecare pentru COVID-19 în România dar că că la întoarcerea în ţară, muncitorii vor intra în carantină.

„Eu cred ca va dura treaba asta şi dacă vor veni în România vor fi bagaţi în carantină. Din ce ştim, cel puţin, nu vor reveni în 2-3 zile. La întoarcere vor fi aplicate regulile de carantină, dar din ce ştim nu vor reveni în 2-3 zile. S-a permis deocamdată plecarea, nu şi întoarcerea”, a mai spus Raed Arafat, arată hotnews.ro.

Aproximativ 2.000 de persoane din Transilvania şi Moldova au fost lăsate de autocare, joi, în parcarea din faţa Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite