Cum a reușit o româncă să fure bani din mai multe bănci din SUA. Iazmina a devenit o amenințare la siguranța națională

0
Publicat:

O româncă de doar 29 de ani a reușit să comită mai multe jafuri. Ultimul a vizat o bancă din Nebranska.

Poliție SUA FOTO Unsplash
Poliție SUA FOTO Unsplash

Iazmina Rostas, o română în vârstă de 28 de ani, a fost arestată la 11 octombrie după ce a încercat să fure bani de la o sucursală a First National Bank of Omaha (FNBO) din orașul Greeley, situat în Weld County, statul Nebraska, SUA, conform publicației GreeleyTribune.

Mai mulți angajați ai băncii au reușit să o identifice pe româncă și au contactat poliția atunci când aceasta a pătruns în bancă, după ce primiseră cu o zi înainte o notă internă cu fotografia sa, provenită din două incidente anterioare petrecute la alte filiale bancare.

Poliția americană consideră că tânăra româncă reprezintă o amenințare la adresa securității naționale și este membră a unei grupări infracționale organizate la nivel transnațional.

Din trecutul infracțional a româncei aminti furtul sumei de 2.300 de dolari de la o sucursală FNBO din Cheyenne și tentativă de jaf la o altă filială FNBO din Wellington pe 10 octombrie, conform declarațiilor autorităților americane.

Modul în care acționa românca i-a uimit și pe anchetatori. Astfel, ea folosea o tactică numită "short-changing," în care o persoană solicită să schimbe bancnote de valoare mare cu bancnote de valoare mai mică, ulterior luând ambele seturi de bani pentru a-și dubla suma.

Infractoarea a cerut angajatului băncii să schimbe 3.900 de dolari în bancnote de 100 de dolari, dar casierul i-a spus că banii trebuie să fie numărați în spatele tejghelei și a luat teancul de bancnote de 100 de dolari. Atunci, tânăra a cerut banii înapoi, dorind să plece.

Când poliția a intrat în bancă, Iazmina Rostas a încercat să iasă în grabă, dar a fost prinsă. Când a văzut că nu mai are nicio scăpare, ea a spus că va returna banii dacă i se permite să plece.

În timpul procesului de identificare prin amprente, poliția a primit o alertă de la FBI, care o identifică pe Iazmina Rostas ca fiind o amenințare la adresa securității naționale americane și ca membră activă a unei grupări infracționale organizate la nivel transnațional.

Cu această ocazie, s-a descoperit că pașaportul ei avea ștampile din România și Mexic pentru anul 2022, însă nu prezentau ștampile din Statele Unite.

Iazmina Rostas va fi audiată la 14 decembrie, la Tribunalul din Weld County.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite