Cum a fost interceptat „nesigur şi neprofesionist” un bombardier american B-52H de avioane de luptă ruseşti, deasupra Mării Negre VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Partea americană acuză că piloţii ruşi s-au apropiat neprofesionist de mult de bombardierul B-52H FOTO Captură  Video
Partea americană acuză că piloţii ruşi s-au apropiat neprofesionist de mult de bombardierul B-52H FOTO Captură  Video

Comandamentul Forţelor Aeriene ale SUA din Europa şi Africa (USAFE-AFAFRICA) acuză că, pe timpul zborurilor efectuate vineri în spaţiul aerian internaţional al Mării Negre, două aeronave ruseşti Su-27 au efectuat o interceptare „nesigură şi neprofesionistă” a unui bombardier american B-52H Stratofortress.

Concret, piloţii ruşi s-ar fi apropiat la mai puţin de 30 de metri de zona frontală a aeronavei B-52H şi au provocat acesteia turbulenţe care i-au restrâns capacitatea de manevră, se arată într-un comunicat al USAFE-AFAFRICA.

„Aeronavele ruseşti operau în spaţiul aerian internaţional şi au pus în pericol siguranţa zborului aeronavelor implicate. Acţiuni ca acestea cresc posibilitatea apariţiei coliziunilor aeriene, sunt incompatibile cu buna conduită aeriană şi cu regulile internaţionale de zbor”, a declarat comandantul USAFE-AFAFRICA, generalul Jeff Harrigian.

Totul s-ar fi întâmplat în timpul exerciţiului Allied Sky 2020. „În spaţiul aerian românesc, exerciţiul a fost coordonat de Componenta Operaţională Aeriană din Statul Major al Forţelor Aeriene şi de Forţele Aeriene Americane dislocate în Europa (USAFE) şi a inclus misiuni de interceptare şi escortă executate cu aeronave de tip MiG-21 LanceR şi F-16 Fighting Falcon din dotarea Bazei 71 Aeriană de la Câmpia Turzii şi Bazei 86 Aeriană de la Borcea, alături de o aeronavă americană B-52 Stratofortress”, arata MApN în comunicat.

 U.S. Air Force video by Tech. Sgt. James Cason 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite