CTP: „L-aş suprima pe Putin, chiar dacă aş muri şi eu odată cu el”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă.
Foto: Arhivă.

Într-o postare pe Facebook, Cristian Tudor Popescu mărturiseşte că ar fi capabil să-l „suprime” pe Vladimir Putin, liderul de la Kremlin. În postarea intitulată „Ură pură”, gazetarul mărturiseşte că aceleaşi sentimente le-a nutrit şi pe vremea dictaturii lui Nicolae Ceauşescu.

„Ură pură

Mă gândesc la Putin, cum priveşte el imaginile copiilor, femeilor gravide, bolnavilor, bătrânilor omorâţi de bombele căzând în stradă, de rachetele care lovesc blocurile de locuinţe, grădiniţele, autobuzele, imaginile oamenilor fugind sau murind pentru că nu mai au căldură, apă, curent electric. Imaginile pe care le ascunde poporului rus, înlocuindu-le cu minciuni de îngheaţă sângele.

După care îşi face programul cotidian de gimnastică. După care ia prânzul, zâmbind subţire către lacheii cu epoleţi aflaţi în celălalt capăt al mesei cât piscina: „Mă placi, nu mă placi, îndură Ukraina mea, şi cine-o mai vrea-nu vrea”.

CTP: „ Pe Putin însă, aş vrea să-l văd, înainte să dispar şi eu, dându-şi nu sufletul”

„Se întâmplă des ca oamenii să mă facă să-i dispreţuiesc, să-i detest, pot să detest chiar părţi dintr-un popor. Dar să urăsc, e prima oară. L-aş suprima pe V. Putin, chiar dacă aş muri şi eu odată cu el. Numai pentru N. Ceauşescu am nutrit un sentiment asemănător, dar nu era ură pură, voiam să nu mai existe, atât, m-aş fi aruncat în aer cu el, pierind în aceeaşi secundă. Pe Putin însă, aş vrea să-l văd, înainte să dispar şi eu, dându-şi nu sufletul, că n-are, dându-şi ortul popii, popii Diavolului, Kirill al Rusiei. Patriarhul Ortodox care binecuvântează trimiterea măcelarilor islamişti fanatici din Cecenia şi Siria asupra creştinilor.”

„Opriţi masacrul!” 

„În vreme ce părintele Francisc, după ce s-a dus în pelerinaj la ambasada Rusiei, ca să-i roage să înceteze, aproape că strigă acum, în Piaţa Sfântului Petru, cu firicelul lui de glas: „Opriţi masacrul!”.

Ştiu bine că asta poate să nu însemne mare lucru, că alt monstru al Kremlinului, născut din Răul care stăpâneşte Rusia, îi va lua locul, dar trăiesc în aceste zile şi momente în care raţiunea nu-mi mai e de folos.”

Cristian Tudor Popescu a blamat invazia Rusiei în Ucraina de la începutul conflictului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite