CSM a aprobat încetarea activităţii la DNA a trei procurori şi a respins alte trei solicitări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şase procurori cer să plece din DNA FOTO Adevărul
Şase procurori cer să plece din DNA FOTO Adevărul

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, marţi, cererile de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie formulate de trei procurori şi a respins alte trei solicitări similare, au declarat, pentru Agerpres, oficiali din CSM.

UPDATE  Potrivit oficialilor citaţi, Secţia a admis cererea de încetare a activităţii la DNA şi revenire la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti formulată de procurorul Alina Ştefănescu şi solicitarea procurorului Alina Irina Avram de încetare a activităţii la DNA şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu sau revenire la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. De asemenea, CSM a avizat favorabil o eventuală detaşare de la DNA a procurorului Claudiu Dumitrescu, potrivit Agerpres.

În schimb, arată sursele citate, Secţia a respins cererea de transfer de la DNA la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti sau Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a procurorului Eugen Anton şi pe cea a procurorului Mădălina Scarlat de transfer de la DNA la Parchetul General, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti sau, respectiv, la unul din celelalte parchete de pe lângă judecătoriile de sector din Bucureşti.

Tot marţi, Secţia pentru procurori a respins şi solicitarea procurorului Ioan Chiş de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi continuarea activităţii la unul dintre parchetele de pe lângă judecătoriile de sector din Bucureşti sau la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

„Fiecare procuror lucrează acolo unde consideră că este apt să lucreze”

Procurorul general Augustin Lazăr a comentat, marţi, solicitările, arătând că "fiecare procuror lucrează acolo unde consideră că este apt să lucreze", potrivit News.ro.

„Fiecare procuror lucrează acolo unde consideră că este apt să lucreze. Pe rolul secţiei se procurori a CSM mereu sunt colegi care au cereri de transfer, detaşare. Toate dosarele care sunt pe rolul secţiei de urmărire penală sunt instrumentate în continuare", a spus procurorul general, marţi, întrebat despre solicitările procurorilor DNA.

Ştirea iniţială: „Detaşările”

Şase procurori cer Consiliului Superior al Magistraturii încetarea activităţii la DNA şi continuarea la o altă unitate de parchet. Între aceştia se numără şi şeful Serviciului pentru combaterea infracţiunilor de corupţie împotriva intereselor financiare ale UE, Claudiu Dumitrescu, transmite agenţia Mediafax.

Potrivit ordinii de zi a secţiei, magistratul Claudiu Constantin Dumitrescu, şef al Serviciului pentru combaterea infracţiunilor de corupţie împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a cerut acordul Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în vederea eventualei detaşări în postul de expert naţional detaşat în cadrul Oficiului European de Luptă Antifraudă, arată Mediafax.

Dumitrescu lucrează la DNA din anul 2003. În 2011 a fost detaşat în funcţia de şef al Departamentului de Luptă Antifraudă, conform CV-ului procurorului.  Ulterior, în 2013, Claudiu Dumitrescu a revenit la DNA, unde a fost şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe celor de corupţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite