Criză în Justiţie. Cu voie de la Consiliul Superior al Magistraturii, DNA rămâne fără şefi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DNA / FOTO Mediafax Foto / Marian Ilie
DNA / FOTO Mediafax Foto / Marian Ilie

DNA rămâne fără procuror-şef al Secţiei de combatere a corupţiei şi fără procuror-şef al Secţiei penale, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a respins marţi propunerile de prelungire a delegărilor pe aceste funcţii ca urmare a adoptării OUG pe legile justiţiei. Practic, Ordonanţa interzice delegările în funcţiile de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de preşedinte.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) anunţă că a decis, marţi, respingerea propunerilor formulate de Direcţia Naţională Anticorupţie de prelungire a delegărilor pentru două funcţii de conducere din cadrul acestui parchet, respectiv aceea de procuror şef al Secţiei de combatere a corupţiei şi de procuror şef al Secţiei judiciare penale.

"La adoptarea acestei hotărâri s-a avut în vedere intrarea în vigoare a prevederilor O.U.G. nr. 7/2019 care interzic delegările în funcţii de conducere din cadrul parchetelor pentru care numirea se face de Preşedintele României. Ca efect al acestei măsuri, funcţiile se vor vacanta pe o perioadă a cărei durată nu poate fi anticipată, cu consecinţe asupra exercitării atribuţiilor specifice, dintre care menţionăm doar pe cea privind verificarea legalităţii şi temeiniciei rechizitoriilor", arată Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

În plus, procurorii CSM au reiterat necesitatea aborgării prevederilor OUG 7/2019.

Procurorii din CSM atrag atenţia încă o dată asupra efectelor pe care ordonanţa pe legile justiţiei le are asupra activităţii Ministerului Public şi reiterează necesitatea abrogării tuturor prevederilor din OUG, care sunt de natură să afecteze această activitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite