Controlul judiciar, ridicat în cazul lui Nicuşor Constantinescu, într-unul din dosare. În alt dosar a fost emis mandat de arestare preventivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu FOTO Adevărul
Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu FOTO Adevărul

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, vineri ridicarea controlului judiciar în cazul lui Nicuşor Constantinescu, într-unul din dosarele acestuia, în condiţiile în care Tribunalul Capitalei a dispus din nou, în 23 iulie, arestarea şefului CJ Constanţa într-un alt dosar.

CAB a menţinut astfel o decizie a Tribunalului Bucureşti, din 10 iunie. Decizia CAB este definitivă şi priveşte ridicarea controlului judiciar în cazul lui Nicuşor Constantinescu, în dosarul în care acesta este acuzat că nu s-a supus verificărilor Curţii de Conturi.

Pe de altă parte, în Tribunalul Bucureşti a dispus din nou, în 23 iulie, arestarea lui Nicuşor Constantinescu, în dosarul în care şeful CJ Constanţa este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Decizia a fost luată urmare a propunerii făcute de DNA după mediatizarea unor imagini în care preşedintele CJ Constanţa fumează la terasa unui restaurant din New York, după ce acesta nu a revenit în ţară în urma unei operaţii făcute în SUA.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat internaţional de arestare. Măsura de arestare, dispusă atunci tot de Tribunalul Capitalei, nu a fost însă menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea pentru că a atribuit nelegal terenuri.

Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de 9 milimetri.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite