Conducerea Poliţiei Române, acuzată că îi expune pe poliţişti riscului infectării. Agenţii sunt trimişi la suspecţii de COVID-19 să-i sfătuiască să stea acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În lipsa oricăror reglementări, poliţiştii sunt trimişi la persoanele izolate să le aducă la cunoştinţă că totuşi... nu ar trebui să iasă din casă. Concret, sindicaliştii din Poliţie acuză conducerea IGPR că, „într-un heirupism de partid”, îi expune intenţionat pe poliţişti riscului infectării cu coronavirus, reclamând că sunt trimişi la persoane suspecte de coronavirus aflate în autoizolare, pentru semnarea unui proces-verbal.

„Conducerea IGPR, într-un heirupism de partid, îi expune intenţionat pe poliţişti riscului de a se infecta cu noul coronavirus. În ciuda prevederilor Deciziei CCR 458 din 25.06.2020 prin care Ordinul MS 414 din 11.03.2020 privind instituirea masurii de carantina pentru situatia de urgenta de sanatate publică internaţională determinata de infectia cu COVID-19 şi stabilirea unor masuri in vederea prevenirii si limitarea efectelor epidemiei, in baza caruia s-au instituit /dispus masuri de carantina/izolare este suspendat de drept, fara niciun temei legal politistii sunt trimisi sa intre in contact direct cu persoanele aflate in autoizolare la domicilii. Acestora li s-au înmânat niste procese verbale care trebuie semnate si de catre persoanele suspecte de a fi infectate cu noul coronavirus.

Aşa înţelege conducerea Poliţiei Române să îi protejeze pe poliţiştii din linia întâi , expunând-i intenţionat riscului de a fi infectaţi!

Unii dintre poliţişti s-au sesizat că solicitarea este abuzivă si au raportat că nu pot îndeplini astfel de sarcini fără fi dotaţi cu materiale care să le asigure protecţia”, precizează sindicatul Europol pe Facebook.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite