Colonelul Gabriel Meşotă de la ISU Braşov şi soţia lui au murit într-un accident rutier în Bulgaria (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Gabriel Meşotă şi soţia lui au pierit într-un tragic accident de circulaţie, petrecut în Bulgaria.

Accidentul a avut loc ieri în localitatea Plevna, din nordul Bulgariei. Colonelul Gabriel Meşotă,  se afla în maşină cu soţia şi copilul său. Soţia ofiţerului a fost dusă de urgenţă la spital, dar medicii nu au putut să o salveze. De asemenea, copilul a fost foarte grav rănit şi a fost operat azi-noapte.

UPDATE 13.00

Gabriel Meşotă, în vârstă de 51 de ani, a activat în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă timp de 23 de ani şi a avut mai multe funcţii de conducere. Fostul purtător de cuvânt al ISU Braşov se afla în Bulgaria împreună cu familia sa. Accidentul s-a produs ieri în localitatea Plevna, în jurul orei 16.00. În urma impactului, Colonelul Gabriel Meşotă a murit la locul accidentului.

„Trecem cu toţii printr-o grea suferinţă. Pentru cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă această tragedie a survenit pe neaşteptate, la doar un an şi câteva luni de la pensionarea colegului nostru", a declarat colonelul Stelian Rechiţean, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Imediat după accident soţia şi copilul său au fost transportaţi de urgenţă la un spital universitar din zonă. Soţia colonelului a decedat câteva ore mai târziu, în urma leziunilor foarte grave. Băiatul acestora a fost operat azi-noapte de medicii bulgari şi se află, în continuare, în stare gravă.

Şoc printre colegi

Vestea tragică i-a şocat pe toţi foştii colegi ai colonelului Gabriel Meşotă. Gabriel Meşotă şi-a început activitatea în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă la 23.08.1986 şi s-a pensionat la 31.03.2009. Acesta a îndeplinit pe rând funcţiile de comandat de pichet, comandat de companie, ofiţer în cadrul Statului Major şi şef serviciu pentru prevenirea incendiilor. Colegii săi spun că activitatea acestuia în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă a fost una exemplară.

„A dat dovadă de loialitate faţă de instituţie, faţă de colegi şi a reuşit să determine colectivele conduse de el să lucreze unitar, închegat, pentru scopul nobil de a salva vieţi", a mai spus colonelul Stelian Rechiţean.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite