Cod galben de ploi şi de furtuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, ieri, o avertizare cod galben de ploi, vijelii şi furtuni, valabilă până în această seară.

Judeţele afectate de codul galben sunt: Maramureş, Bistriţa Năsăud, Cluj, Mureş, Harghita, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Caraş-Severin, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Ilfov.

Specialiştii ANM avertizează că în aceste zone vor cădea ploi torenţiale şi chiar grindină. În plus, vântul ar urma să aibă intensificări, însoţite de fulgere.

Potrivit avertizării, instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată în cea mai mare parte a ţării, fiind caracterizată de ploi cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ce pot avea şi aspect de vijelie, şi, izolat, căderi de grindină.

În ceea ce priveşte cantităţile de apă aşteptate, acestea ar putea depăşi, local, 25-30 de litri pe metru pătrat în 24 de ore, însă în anumite zone s-ar putea înregistra chiar şi dublul acestor valori. Cele mai multe precipitaţii sunt aşteptate în Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, sudul Banatului şi în Carpaţii Meridionali.

În ultimele zile, furtunile au făcut ravagii în mai multe zone din ţară. La Galaţi, un cartier întreg a fost inundat, iar la  Bistriţa zeci de arbori au fost smulşi din rădăcini. Şi Capitala a fost afectată de intemperii, rafalele puternice de vânt şi ploaia torenţială măturând mai multe cartiere.  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite