Ciucu (PNL): Voucherele pentru biciclete trebuie declarate la ANAF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul general Ciprian Ciucu, din partea PNL, a atras atenţia că cei care vor primi cele 5.000 de vouchere de la Primăria Generală a Bucureştiului pentru achiziţionarea de biciclete trebuie să declare aceste venituri la ANAF.

Consilierul general susţine că, după plata taxelor, suma plătită efectiv pentru o bicicletă va fi mai mică.

„Ştiţi ce nu le-a spus Firea celor cărora le dă tichete pentru biciclete? Că aceste tichete reprezintă venituri şi se vor impozita conform legii (nu pot fi încadrate la capitolul ajutoare sociale, evident) şi că vor trebui declarate şi plătite. Cine nu le va declara, va face mai multe drumuri la ANAF să dea explicaţii. Deci nu le dă 500 de lei, le dă mai puţin”, afirmă Ciprian Ciucu, pe pagina de Facebook, potrivit Digi24.ro.

Totodată, consilierul liberal mai spune că în următoarea şedinţă a Consiliului General Gabriela Firea va reintroduce pe ordinea de zi cele 25.000 de vouchere anunţate în urma cererii mari, deşi la ultima şedinţă proiectul a fost respins.

„E imoral şi ruşinos să iei bani să luăm bani de la nişte oameni şi să îi dăm altor oameni ca să îşi ia biciclete”, a reiterat consilierul PNL.

Proiect de suplimentare a numărului de vouchere

Primăria Capitalei va reintroduce pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului General proiectul de hotărâre privind suplimentarea cu încă 25.000 a numărului de vouchere pentru achiziţionarea de biciclete, primarul Gabriela Firea spunând că acest proiect este susţinut fără rezerve de către consilierii generali PSD-ALDE şi că va trece la vot în următoarea şedinţă, când majoritatea PSD-ALDE va avea prezenţă de 100%.

„Consilierii generali din majoritatea PSD-ALDE susţin fără rezerve acest proiect ambiţios şi am convingerea că la următoarea şedinţă, când vom avea o prezenţă de 100%, proiectul va trece la vot, chiar dacă partidele din opoziţie îşi vor uni din nou forţele, aşa cum au făcut-o azi. Regret că cei 25.000 de bucureşteni care au solicitat aceste vouchere vor mai avea de aşteptat, dar probabil că doamnele şi domnii consilieri de la USR, PNL şi PMP le vor oferi explicaţii convingătoare pentru faptul că au blocat pe moment acest proiect“, susţine Gabriela Firea.

În şedinţa de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), în favoarea proiectului au votat toţi cei 26 de consilieri de la PSD şi ALDE prezenţi în sală, în timp ce consilierii USR, PNL şi PMP au votat împotrivă sau s-au abţinut.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite