Cine va moşteni uriaşa avere de trei miliarde de euro a lui Dan Petrescu, omul de afaceri mort în accidentul aviatic din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Petrescu, supranumit
şi „miliardarul din umbră”
Dan Petrescu, supranumit şi „miliardarul din umbră”

Dan Petrescu, supranumit şi „miliardarul din umbră” avea o avere estimată la aproximativ 3 miliarde de euro. Magnatul controla o reţea de magazine şi centre comerciale şi avea mai multe proprietăţi imobiliare atât în România, cât şi în străinătate.

Averea sa ar urma să fie moştenită de mama acestuia, care are 98 de ani, dar o parte din ea ar putea să-i revină şi managerului Anca Surugiu, o figură importantă în afacerile lui Petrescu, scrie cotidianul italian Corriere della Sera.

Cum a devenit Dan Petrescu unul dintre cei mai bogaţi români

Dan Petrescu a fugit în Monaco în timpul comunismului şi a construit o avere din nimic, profitând de oportunităţile din Europa de Est după prăbuşirea URSS-ului.

Petrescu, care a intuit potenţialul enorm de afaceri din sectorul imobiliar, a început să facă afaceri cu Ion Ţiriac.

Spre deosebire de prietenul său, Petrescu era modest şi prefera să conducă maşini ieftine, să nu apară prea des în presă şi să nu acorde prea multe interviuri.

„Dan Petrescu: avere de 1 miliard de euro. Asociat în afacerile familiei Ţiriac: Unicredit Ţiriac Bank, holdingul Rocar, plasamente imobiliare. Bun prieten cu Adrian Sârbu şi cu alţi moguli. Rezident Monte Carlo, Av. Princesse Grace, Columbia Palace. Personaj discret, nu există fotografii cu el”, scria o jurnalistă despre misteriosul român, în binecunoscuta  listă a „Grupului de la Monaco”.

Pasiunea sa cea mai mare era un avion de mic dimensiuni, cel în care a şi sfârşit. Petrescu a cumpărat aparatul de zbor în anul 2015, de la fostul acţionar al lui Dinamo Vladimir Cohn, contra sumei de 4 milioane de euro.

Cohn a oferit o declaraţie fugară legată de dispariţia lui Petrescu: „Mai contează al cui a fost avionul? Am pierdut un prieten”, a spus acesta, potrivit aceluiaşi ziar italian.

Se pare că cea mai mare parte a averii este obţinută din imobiliare întrucât omul de afaceri ar avea contracte pe zeci de ani cu unele dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri şi hypermarketuri care se află pe piaţa din România, respectiv Metro, Auchan, Carrefour, Real, Billa. Omul de afaceri construia pe terenurile deţinute „halele” pe care ulterior le închiria pe zeci de ani companiilor menţionate. 

De asemenea, şi din blocurile de apartamente Dan Petrescu a făcut avere, potrivit cancan.ro. Unul dintre blocurile deţinute este cel de pe Aleea Modrogan din Capitală în care liderul politic Vasile Blaga are un apartament. 

Şi spaţiile comerciale s-au dovedit a fi o adevărată sursă de câştig pentru miliardarul în euro. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite