Cine sunt românii care au murit în cumplitul accident din Grecia. Ce obișnuiau să facă în fiecare an

0
Publicat:

Sfârșit cumplit pentru doi soți, care se întoarceau din concediul petrecut în Grecia, alături de copiii lor. Au murit fulgerător într-un teribil accident petrecut miercuri, 16 august, pe autostrada Salonic- Serres.

accident romani grecia autostrada salonic foto RThess jpg

Roland și Alina S, în vârstă de 45 și 48 de ani, și-au pierdut viața după ce mașina în care se aflau s-a izbit violent de un TIR, iar cei doi copii au fost grav răniți. Conform Antena 3, Roland și Alina, ambii din Sighetu Marmației, erau stabiliți în județul Cluj.

Se pare că familia se îndrăgostise de Grecia, pentru că în fiecare an mergeau în vacanță aici. De această dată, aceștia se întorceau acasă, alături de cei doi copii ai lor, în vârstă de 7 și 10 ani. Nenorocirea a avut loc pe drumul care duce spre granița cu Bulgaria.

Mașina românilor a intrat în coliziune cu un TIR la kilometrul 18 al autostrăzii Salonic-Serres, care face legătura cu granița greco-bulgară. Deocamdată, nu se cunosc împrejurările în care a avut loc tragedia.  Șoferul camionului a fost arestat și va fi supus unor teste toxicologice, urmând a fi desemnat un expert pentru a stabili cauza exactă a accidentului.  

image

Reacţia MAE prin Consulatul General al României la Salonic

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin Consulatul General (CG) al României la Salonic, anunță că fost notificat de către poliția din Salonic cu privire la un accident rutier grav produs la data de 16 august 2023, la ieșirea din Salonic, către localitatea Liti, soldat cu decesul a doi clujeni, soț și soție, și rănirea celor doi copii ai lor.

Consulatul din Salonic a întreprins, în regim de urgență, demersuri suplimentare pentru obținerea de date și informații oficiale cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii accidentului.

Grecia: Cel puţin 36 de morţi și zeci de răniți după ciocnirea a două trenuri

Pe 1 martie 2023, cel puţin 36 de persoane au murit şi alte zeci au fost rănite în coliziunea dintre un marfar şi un tren de pasageri care făcea legătura între Atena şi Salonic, în Grecia, au anunţat pompierii.  

Minimum 36 de persoane au murit după ce un tren de pasageri, în care erau 350 de persoane, s-a ciocnit cu un marfar. 

Conform informațiilor preliminare, se pare că trenul de pasageri a fost ghidat greșit, la trecerea peste un macaz, pe o linie pe care nu ar fi trebuit să circule. 

Potrivit CNN, 66 de persoane sunt tratate la spital pentru rănile suferite, șase dintre ele fiind internate la secția de Terapie Intensivă. 

Au fost declarate trei zile de doliu național, a transmis premierul grec Kyriakos Mitsotakis, relatează BBC.

De asemenea, toate sărbătorile publice din Grecia au fost anulate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite