Administrația Prezidențială stinge lumina pentru a marca Ora Pământului

0
Publicat:

Administrația Prezidențială a anunțat continuarea tradiției privind stingerea luminilor timp de o oră, pe 25 martie, care marchează anul acesta Ora Pământului. 

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Administrația Prezidențială a anunțat într-un comunicat de presă continuarea tradiției „de a marca în ultima sâmbătă din luna martie Ora Pământului, când cetățeni, instituții publice, organizații neguvernamentale și companii din întreaga lume sting luminile timp de o oră”.

„Administrația Prezidențială se alătură demersului sâmbătă, 25 martie 2023, în intervalul orar 20:30-21:30, prin întreruperea iluminatului interior și exterior al Palatului Cotroceni”, a anunțat sursa citată.

Potrivit Administrației Prezidențiale, „gestul simbolic de stingere a luminilor este un semnal că este înțeleasă importanța protejării Planetei Pământ și a resurselor acesteia”.

Sprijinirea politicilor publice care asigură un mediu curat, în special cele care vizează reducerea poluării și limitarea schimbărilor climatice, reprezintă un angajament al Președintelui României, Klaus Iohannis”, a mai transmis sursa citată.

Și Guvernul Româniaie a anunțat participarea. 

De asemenea, vineri seară, pe 24 martie, Palatul Victoria a fost iluminat în roșu, culoarea-simbol a luptei împotriva tuberculozei, alăturându-se astfel campaniei desfășurată în fiecare an cu prilejul Zilei Mondiale de Luptă împotriva Tuberculozei.

„Preocuparea pentru sănătatea publică implică atât asigurarea accesului la tratamente, o infrastructură modernă, cât și valorificarea progresului și a inovației în beneficiul pacienților. Noul cadru strategic pentru controlul tuberculozei în România, aprobat de Guvern în cursul anului trecut, introduce schimbări substanțiale privind modul de îngrijire și asimilarea noilor medicamente, servicii, teste de diagnostic, vaccinuri. Combaterea și controlul tuberculozei rămân priorități pentru sănătatea publică din România și pentru Guvern”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Ziua Mondială de luptă împotriva Tuberculozei este marcată în data de 24 martie pentru a atrage atenția asupra efectelor acestei boli și asupra sănătății publice la nivel global.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite