Cei doi români reţinuţi de poliţia bulgară au fost eliberaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi cetăţeni români reţinuţi marţi de poliţia bulgară în oraşul Silistra au fost eliberaţi, a anunţat agenţia bulgară de ştiri Novinite. Românii, în vârstă de 39, respectiv 27 de ani, erau suspectaţi că fac parte dintr-o bandă specializată în înmatricularea cu acte false a maşinilor furate.

Automobilele erau aduse din alte ţări ale Uniunii Europene, iar în Bulgaria li se confecţionau acte şi plăcuţe de înmatriculare false, după care erau vândute. Operaţiunea de dezmembrare a acestei reţele de infractori a fost derulată de poliţia bulgară în oraşul Silistra, de la frontiera cu România, sub numele de cod “Sewage Workers” (“Gunoierii”). Acţiunea s-a desfăşurat în cooperare cu Interpol, Europol şi cu autorităţile din România şi Italia.

Poliţia bulgară l-a reţinut pentru 72 de ore pe şeful reţelei, Ivo Zaspaliya, care era deja pus sub urmărire de către autorităţile din Franţa şi Ungaria. De asemenea, au rămas arestate alte patru persoane, fără antecedente penale, cunoscute sub numele de Nasko, Krasi, Valeri şi Biser.
Pe parcursul operaţiunii de la Silistra, poliţiştii au descoperit o serie de documente referitoare la vânzarea de maşini, precum şi 500 de plăcuţe cu numere de înmatriculare.

Printre automobilele puse în circulaţie de această bandă de infractori se numără un Maserati, furat din Italia în luna mai, un Fiat Punto, furat tot din Italia în luna iunie, precum şi un Mercedes ML 320.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite