CCR dezbate proiectul prin care cadrele didactice devin autorităţi publice, cu drepturi sporite faţă de elevi şi părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Constituţională a României dezbate astăzi 18 martie sesizarea Avocatului Poporului referitoare la articolele 1 şi 4 din Legea privind măsurile de protecţie a personalului didactic.

Personalul didactic ar urma să aibă atribuţii sporite de conducere, de îndrumare şi control în învăţământul preuniversitar în îndeplinirea atribuţiilor specifice.

Senatul a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul care vizează învestirea personalului didactic de predare, de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământul preuniversitar cu exerciţiul autorităţii publice, pe timpul şi în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.

Proiectul a fost adoptat cu 76 de voturi "pentru", 25 "împotrivă" şi două abţineri.
Iniţiatorul acestui proiect, este senatorul PSD Şerban Nicolae, acesta justificând demersul legislativ, adoptat tacit de Camera Deputaţilor, prin faptul că în sistemul naţional de învăţământ se constată o lipsă de protecţie juridică a cadrelor didactice.

Proiectul ar trebui să protejeze cadrele didactice de hărţuirea din partea elevilor şi părinţilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite