Caz dramatic în București. O tânără în pragul sinuciderii a fost salvată de dispecera Poliției

0
Publicat:

Un caz dramatic s-a petrecut recent recent în Capitală, unde o tânără a fost salvată de către operatoarea de la Dispeceratul Poliției Capitalei. Un apel de la un tată disperat anunța că fiica lui a lăsat un bilet de adio în care spunea că merge să se sinucidă.

Ramona, dispecera care a salvat-o pe tânără FOTO Facebook MAI
Ramona, dispecera care a salvat-o pe tânără FOTO Facebook MAI

Bărbatul a sunat la 112 și a cerut ajutor, iar operatoarea 112 a transferat apelul la Poliție, unde dispecera de acolo a preluat apelul și a gestionat situația cum a crezut ea că e mai bine. Și a avut succes, pentru că după patru ore de discuții cu fata la telefon, în cele din urmă, tânăra a fost salvată.

Tatăl fetei a lăsat numărul de telefon al fiicei lui, iar dispecera a insistat până când a reușit să ia legătura cu ea. Apoi Ramona, dispcera care a preluat apelul, a ținut-o de vorbă pe tânără timp de patru ore.

I-a câștigat încrederea

Inițial au comunicat prin mesaje. Apoi i-a cerut fetei să vorbească la telefon și așa a început, practic, salvarea ei.

În cele din urmă, dispecera i-a cerut să se întâlnească, să-i dea coordonatele ei pentru a se putea întâlni, să stea de vorbă.

Ramona a transmis imediat locația colegilor și, în fugă, și-a luat haina și cheile de la mașină. Drumul până la locație a părut foarte lung, iar cel mai dificil moment a fost când a sunat-o pe tânără iar aceasta nu a mai răspuns… Au fost câteva clipe de cumpănă. A crezut că a pierdut-o. La un moment dat, fata a răspuns! Era bine, era la secția de poliție, împreună cu echipajul din teren care o identificase pe stradă! S-a dus într-un suflet acolo”, mai scrie pe pagina ministerul despre acest caz.

Tânăra a fost salvată, în cele din urmă, de către polițiștii ajunși la fața locului.

 Ramona are 43 de ani și lucrează la Dispeceratul Poliției Capitalei de patru ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite