Amenințare cu moartea la 112. Motivul halucinant pentru care un bărbat a vrut să omoare polițiști

0
Publicat:

Un bărbat de 54 de ani, din județul Argeș, a sunat de mai multe ori la numărul de urgenţă 112 şi le-a spus operatorilor că va omorî mai mulți polițiști. Argeșeanul era supărat pe oamenii legii care îl amendaseră pentru că a făcut scandal într-un loc public.

A sunat la 112 si a spus că vrea să omoare polițiști Foto: Arhivă Adevărul
A sunat la 112 si a spus că vrea să omoare polițiști Foto: Arhivă Adevărul

Incidentul a avut loc pe 31 iulie 2021, după ce fosta concubină a bărbatului, săturată de certurile frecvente avute cu acesta, a hotărât să îl părăsească. În timp ce se deplasa spre autogară, femeia a fost urmărită de fostul iubit, care intenționa să o agreseze. „A plecat după ea, cu intenția de a-i da o palmă", se arată în rechizitoriul procurorilor.

Pentru că a provocat scandal și a încercat să o lovească, bărbatul a fost amendat de polițiști. Ajuns acasă, a consumat băuturi alcoolice și a sunat de mai multe ori la 112 susținând că agenții de poliție l-au amendat degeaba și că nu l-au înțeles.

A apelat nejustificat, în mai multe rânduri, numărul de urgență 112, anunțând că va omorî polițiști, întrucât anterior a fost sancționat contravențional cu amendă pentru provocarea de scandal”, se mai arată în rechizitoriu.

Revoltat că nu a fost lăsat să-și lovească fosta iubită

Din cauza apelurilor repetate și nejustificate la 112, el ținând efectiv ocupată linia telefonică de urgență, un echipaj de poliție s-a deplasat la locuința bărbatului. Acesta încă discuta cu operatorul de la 112 în momentul în care agenții de poliție au ajuns la locuința sa. 

„Inculpatul le-a permis polițiștilor să intre în curtea locuinței sale, continuând discuția cu operatorul de la 112, iar după ce s-a încheiat discuția, inculpatul a prezentat procesul-verbal de constatare și sancționare a faptei contravenționale și a afirmat că polițiștii de la Secția Nr.2 Poliție Pitești nu i-au permis să o lovească pe fosta concubină”, susțin procurorii.

Bărbatul a avut un comportament agresiv și față de polițiștii veniți la fața locului.  A adresat amenințări cu moartea unui agent de poliție, cât și familia sale, spunând „că o să îi caute acolo unde locuiesc și o să îi omoare”. Agresorul a fost cercetat pentru ultraj, fiind, în cele din urmă, trimis în judecată.

Pe 18 ianuarie 2024, Judecătoria Pitești l-a condamnat la 4 luni de închisoare, cu suspendare, având stabilit și un termen de supraveghere de 2 ani. Instanța i-a impus inculpatului să presteze și muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 40 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Pitești sau în cadrul Direcţiei Generale de Asistență Socială și Protecţia Copilului Argeş. 

Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite