Cătălin Cherecheș va fi extrădat în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile din Germania au decis, miercuri, predarea lui Cătălin Cherecheș, fostul primar al orașului Baia Mare, către autoritățile din România. Acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania
Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania

Reprezentanții Tribunalului Regional Munchen au transmis că vor fi făcute toate formalitățile pentru aducerea în țară a urmăritului Cătălin Cherecheș. Aceștia nu au considerat ca fiind impedimente nici condițiile din închisorile românești și nici celelalte motive invocate de avocatul fostului edil.

Amintim că fostul edil a fugit din țară în ziua când Curtea de Apel din Cluj l-a condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, la sfârșitul lunii noiembrie. După câteva zile, el a fost prins în Germania în Gara din Augsburg și de atunci se află în arest.

În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, bărbatul, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional.

Acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informațiilor oferite de Poliția Română.

Cătălin Cherecheș a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, însă a fugit din țară, ieșind prin Vama Petea cu actul de identitate al altei persoane. El a fost prins în Germania, unde se află încarcerat și a refuzat extrădarea simplificată.  

DNA a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv și în cazul a socrilor lui Cherecheș. „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi inculpați (soț și soție), în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la dare de mită”, a informat DNA într-un comunicat de presă.

Potrivit rechizitoriului, „în data de 25 noiembrie 2023, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupție, aflat în faza apelului, inculpata ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, și s-ar fi oferit să achiziționeze o afacere pe care aceasta din urmă o deținea pe raza județului Mureș cu o sumă cuprinsă între 50.000 – 100.000 euro, indicând totodată și posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite. Această “ofertă” inițială ar fi fost valabilă doar în condițiile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunțe o sentință favorabilă (soluție mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârșirea unor presupuse infracțiuni de corupție”.

Evenimente

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite