Cartianu, despre săptămâna penalilor în Parlament: Lui Dan Şova nu i se va ridica imunitatea pentru că este interesul direct al lui Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Jurnalistul Grigore Cartianu a analizat la Adevărul Live examenul pe care aleşii din Parlament îl dau săptămâna aceasta, când sunt puşi să voteze cererile de arestare pentru doi foşti miniştri.

Principalele declaraţii:

Toţi se plângeau la Consiliul Naţional al PSD şi vorbeau de procurori şi de judecători ca de Bau-Bau. Cătuşele arătate la televzor, să începem cu asta. Ei îşi ascund cătuşele singuri. Părere mea este că o reglementare simplă, care spune că arestaţii preventiv au dreptul de a-şi ascunde cătuşele prin diverse mijloace, ar revolva problema. Dacă nu au la îndemână o haină, au dreptul să ceară ascunderea cătuşelor. Mai era varianta să nu fie duşi pe un traseu la care presa are acces. Şi Horia Georgescu, când le-a avut la spate, erau acoperite cătuşele. Este prea multă zarvă în jurul cătuşelor.

Despre cererile procurorilor de ridicare a imunităţii

Liberalii nu sunt suficienţi, iar câţiva vor vota şi ei împotriva. Pe Varujan Vosganian l-au ajutat pesediştii. Îl mai avem pe Ghişe, fost liberal, care spunea că nu va vota pentru ridicarea imunităţii. Îl mai avem pe Tăriceanu, care se dovedeşte a fi un fesenist ultrailescian. Tăriceanu este un fesenist sub acoperire liberală. Miniştrii Convenţiei Democratice activează acum pe o regie din 1990.

Este posibil să-l sacrifice pe unul dintre ei sau sa-i apere pe amândoi (n.r. Şova şi Vâlcov). UDMR se înţelege foarte bine cu PSD pe astfel de situaţii. În cazul Dan Şova nu se va ridica imunitatea pentru că este interesul direct al lui Victor Ponta. Dacă îl înhaţă pe Şova se ajunge foarte rapid la Victor Ponta. Cazul lui Vâlcov este sub semnul întrebării. S-ar putea să-l sacrifice pe Vâlcov. Într-un post de televiziune care este violent anti-Ponta, există o oază total pro-Ponta, nevăstica lui Vâlcov.

Intuiesc şmecheria lor. Vâlcov, cu imunitatea ridicată şi Şova, imunizat. Mai este varianta să nu ridice la niciunul, cu şanse mai mici pentru că îi duce la prăbuşire. Sunt convins că Dragnea, Tăriceanu, nu dorm bine pentru că dosarele Microsoft, EADS, duc şi acolo. Oamenii, dacă fac puşcărie, încep să toarne. Ei au majoritate şi cu ajutorul penalilor. Dacă îi scoţi pe Şova şi pe Vâlcov, s-ar putea să pierzi majoritatea acolo.

Despre modificarea Codului Penal

Părerea mea este că, sub umbrela acestui articol, vor introduce şi altele. În mod cert vor face şi alte modificări. Vor încerca să facă asta înainte să vină ambasadorul american. Vine ambasadorul american, care este un diplomatd e carieră, şi, probabil, va fi foarte dur. Dacă vor face lucrul acesta, îşi vor da foc la valiza electorală. Se vor duce sub 20% pentru că nu există o instituţie mai credibilă decât DNA. Dacă mâine DNA devine partid, câştigă alegerile cu o majoritate covârşitoare.

De ce schimbi Codul Penal? Nu cumva îl votezi o dată şi îl laşi vreo zece ani. Cel care s-a ocupat de acest Cod Penal a fost Victor Ponta în Parlament, iar Cătălin Predoiu, la Guvern. De ce schimbăm? Că se apropie şi de familia ta? Ei au o spaimă de ambasade. Mazăre spunea că sunt fricoşi. Şi Georgică Severin este o portavoce a penalilor. Penalii ne spun că ei au votul poporului în spate.


În această săptămână, Parlamentul se reuneşte în plen chemat să voteze cererile DNA de arestare a foştilor miniştri Dan Şova şi Darius Vâlcov.

După două cazuri în care s-a verificat solidaritatea penalilor parlamentari - Vosganian şi Borbely - cazurile celor doi foşti miniştri vor arăta dacă aleşii au revenit la vechile obiceiuri prin care se apără între ei de justiţie.

Intră pe live.adevarul.ro şi urmăreşte emisiunea
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite