Cartea filozofului Giuliano Di Bernardo a fost lansată în această seară la sediul central al galeriilor Artmark

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lansarea cărții filosofului Giuliano di Bernardo
Lansarea cărții filosofului Giuliano di Bernardo

Atmosfera de la lansare a fost pe măsura cărţii. Sublimă, de un calm profund şi de-o fineţe rară, invitaţii şi discuţiile de prezentare a cărţii au creat un ambient intereseant şi înţelept pentru toţi cei prezenţi, care au fost absorbiţi şi curioşi în egală măsură de crezul, de altfel puternic, al profesorului.

Prezentarea a început cu un scurt discurs al directorului general „Adevărul Holding", Peter Imre, în care a vorbit de realizările editurii, care a ajuns la un număr impresionant de 54 de milioane de cărţi tipărite, dar şi despre aprecierea faţă de cei care au făcut ca aceste cărţi să vadă lumina tiparului. În mod special, a mulţumit profesorului Giliano Di Bernardo că a optat pentru editura „Adevărul Holding", dar şi Corneliei Dumitru, cea care „a făcut o capodoperă în limba română dintr-o capodoperă scrisă în limba italiană".

Imre

A urmat apoi discursul lui Răzvan Theodorescu, un istoric al culturii şi un istoric de artă, profesor universitar, membru titular al Academiei Române. Academicianul a vorbit de cât de important a fost rolul lui Di Bernardo „în reaprinderea flăcării Marii Loje Naţionale a României, o mişcare de iniţiere atât de importantă care a jucat, joacă şi va juca un rol important în sfera civilizaţiei".

„Omenirea are nevoie de un tiran iluminat"

„În primul rând îi mulţumesc editorului care a făcut posibilă apariţia în limba română a acestei cărţi. Îi mulţumesc şi colegului şi prietenului meu, Răzvan Teodorescu pentru modul în care a interpretat cartea şi a prezentat-o.", şi-a început fiozoful Di Bernardo discursul.

Profesorul Universităţii din Trento a purtat auditoriul prin sfere ezoterice, folozofice şi actuale deopotrivă, vorbind calm despre o multitudine de aspecte ale omului din prezent şi ale omenirii ca un tot. „Este adevărat că eu am scris o carte împotriva curentului, dar după 50 de ani de studiu a filozofiiei existente, multe din răspunsurile ei nu m-au satisfăcut. Dacă filosofia reuşeste să găsească un sens acest lucru depinde de ştiinţele la care filozofia face referire", a continuat el.

bla bla

Filozoful Giuliano Di Bernardo este profesor de filosofia ştiinţei la Universitatea din Trento. Este membru al Consiliului ştiinţific în cadrul Académie Internationale de Philosophie des Sciences. Din 1990 până în 1993 a fost Mare Maestru al Marelui Orient al Italiei, iar din 1993 până în 2002, Mare Maestru al Marii Loji Regulare a Italiei. Tot în anul 1993 „a reaprins lumina" Marii Loje Naţionale a României.

Autorul cărţii a ţinut un discurs concis şi coerent, despre liber arbitru, biologie, teoria darwinistă a evoluţiei şi cercetările făcute în domeniul neuroştiinţelor asupra creierului. În opinia sa, în raportul dintre ştiinţele naturale (fizica) şi ştiinţele sociale (sociologia) îşi face apariţia biologia, care între timp a trecut printr-o reevaluare a fundamentelor epistemologice.

A mai vorbit de nevoie urgentă a omenirii de o conducere diferită, nevoia pentru un „tiran iluminat, de o înţelepciune profundă care să conducă omenirea spre crearea omului nou". El susţine că nu se referă la o dictatură în sensul clasic al cuvântului, ci la un cotrol diferit în care cei mulţi să se supună omului iluminat, ales de o comunitate iluminată, cu un anumit nivel de înţelepciune.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite