Carmen Dan a refuzat cererea Laurei Codruţa Kovesi de a beneficia de protecţia SPP: „Poliţia şi Jandarmeria îi pot oferi protecţia necesară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, a declarat sâmbătă că a refuzat cererea fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi, de a beneficia în continuare de protecţia SPP afirmând că Poliţia şi Jandarmeria îi pot oferi protecţia necesară.

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a cerut să beneficieze în continuare de protecţie din partea SPP, deşi, potrivit legii, pentru că nu mai este înalt demnitar, nu mai poate beneficia de aceste facilităţi.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că a refuzat cererea Laurei Codruţa Kovesi, pentru că Poliţia şi Jandarmeria îi pot oferi protecţia de care are nevoie. 

Oficialul a precizat totuşi că cererea va fi dezbătută de CSAT.

„Fiecare membru al CSAT are libertatea propriilor opţiuni. Aşa cum ştiţi, comunicarea se face de la nivelul Administraţiei prezidenţiale, însă eu admit că exprimându-mi opţiunea am spus de asemenea că există alternativă pentru paza şi protecţia persoanelor care nu mai sunt demnitari, inclusiv în situaţia în care aceştia se simt ameninţaţi sau sunt într-o situaţie de pericol. Există prevedere în sensul acesta şi legea 303, ca şi legea 550 de organizare şi funcţionare a Jandarmeriei Române precizează foarte clar care sunt competenţele acestei instituţii”, a spus Carmen Dan când a fost întrebată de ce nu a răspuns favorabil la cererea fostei şefe a DNA.

După ce Ministerul Afacerilor Interne a avizat negativ cererea Laurei Codruţa Kovesi pentru a obţine protecţia SPP, numai cu avizul CSAT se poate ajunge la o derogare specială de la lege.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite