Care este legătura dintre Elena Udrea şi mai mulţi patroni de presă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea
Elena Udrea

Acuzat de trafic de influenţă în formă continuată şi spălare de bani, patronul uni trust de presă a fost pus sub control judiciar pe cauţiune (2 milioane lei) pentru 60 de zile. Ancheta vizează legătura dintre acesta şi Elena Udrea.

Anchetatorii spun că suspectul este cel care ar fi intermediat mita de aproape 5 milioane dolari, pe care Elena Udrea i-ar fi cerut-o omului de afaceri Bogdan Buzăianu, pentru ca firma acestuia, Energy Holding, să îşi poată desfăşura, în continuare, contractele cu Hidroelectrica. Buzăianu este considerat unul dintre aşa-zişii ”băieţi deştepţi” din energie.

În urmă cu mai bine de o lună, oamenii legii spuneau că acesta a fugit din ţară încă din luna august, atunci când a aflat că DIICOT cerceta cazul Romprest.
Acum, patronul de presă s-ar fi prezentat de bună voie în faţa anchetatorilor, care au venit să-l aştepte direct la aeroport.

Şpagă de 3,8 milioane de dolari

În ultimul dosar al Elenei Udrea, în care este acuzată de procurori că ar fi intervenit pentru Bogdan Buzăianu apare şi numele lui unui patron de presa. Acesta trebuie să explice anchetatorilor cum i-a făcut Elenei Undrea legătura cu Buzăianu, cu care ar fi bun prieten. Surse judiciare au precizat că suspectul şi-ar fi recunoscut faptele, motiv pentru care nu a mai fost arestat preventiv, fiind pus doar sub control judiciar. 

În 2012, Elena Udrea ar fi primit de la Bogdan Buzăianu, printr-un intermediar, 3,8 milioane de dolari, plus o creanţă de 900.000 de euro, pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deţinea că urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acţiunile la o societate comercială cu activitate în media, despre care presa a relatat că ar fi Evenimentul Zilei.
Elena Udrea a negat tot timpul implicarea sa la acest ziar. „Nu sunt şi nu am fost patronul EVZ”, a spus Udrea într-un interviu de prima pagină acordat chiar acestei publicaţii.

Care este legătura dintre Elena Udrea şi Grupul de la Monaco

Concret, patronul de presă i-ar fi făcut Elenei Udrea legătura cu ”lumea” lui Bogdan Buzăianu: aşa-zisul grup de la Monaco. Membrii grupului sunt conectaţi la afaceri grele. Nu întâmplător, reţeaua s-a format în zona energiei, unde se învârt miliarde de euro care asigură nu doar fonduri, dar şi acces la decizia politică.

Oamenii-cheie ai acestui grup sunt Dragoş Dobrescu, Florian Walter Bucşa, patronul Romprest, şi Vlad Moisescu. Gruparea ar avea şi alţi membri importanţi, precum Puiu Popoviciu, Adrian Videanu, Elan Schwartzenberg, Nicolae Dumitru (Niro),  Bobby Păunescu. 
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite