Baronul de Argeş, căutat din nou de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Nicolescu, preşedintele CJ Argeş, a mai fost anchetat şi în 2011 de procurorii DNA
Constantin Nicolescu, preşedintele CJ Argeş, a mai fost anchetat şi în 2011 de procurorii DNA

Biroul lui Constantin Nicolescu, preşedintele CJ Argeş,  a fost cotrobăit de anchetatori, într-un dosar de fraudă cu fonduri europene.

Sediul Consiliului Judeţean Argeş a fost vizitat de procurorii DNA pentru a doua oară în acest an. Procurorii au descins ieri-dimineaţă şi au percheziţionat mai multe birouri, printre care şi cel al preşedintelui CJ, Constantin Nicolescu, cel care pe 18 mai a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro în baza unor acte false.

Percheziţiile de ieri, efectuate de DNA - Serviciul teritorial Piteşti şi poliţişti, au avut loc în prezenţa vicepreşedintelui CJ Argeş, Florin Tecău (PSD), care a fost chemat de acasă de către anchetatori. Acuzaţiile din acest dosar privesc fraude cu fonduri europene. „Am deschis instituţia şi le-am pus la dispoziţie procurorilor tot ceea ce ni s-a cerut şi vom ajuta ancheta. Vreau să cred că nu este o răzbunare politică", a declarat Tecău. El a precizat că preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, este plecat în Capitală şi se va întoarce la Piteşti luni, la orele prânzului.

Accesul în clădirea Consiliului Judeţean (CJ) Argeş este blocat de către lucrătorii Serviciului Judeţean de Ordine şi Paza Publică, firma care asigura ordinea în clădire şi în afara ei, iar persoanele care vor să intre în instituţie sunt sfătuite să revină.

„Au paralizat activitatea instituţiei"

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Florin Tecău, susţine că percheziţiile făcute de procurorii DNA au blocat activitatea instituţiei, care este în imposibilitatea de a mai ţine legătura cu Guvernul şi de a organiza licitaţii importante, în condiţiile în care au fost confiscate calculatoare. Florin Tecău a susţinut că va depune un memoriu la Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România, deoarece percheziţiile DNA au paralizat activitatea instituţiei.

„Programul de lucru ne-a fost dat peste cap timp de mai multe ore. Au fost opt percheziţii în birouri din cinci direcţii din instituţie. Percheziţiile au paralizat activitatea instituţiei", a declarat vicepreşedintele CJ Argeş. Şase angajaţi ai CJ au fost chemaţi pentru astăzi la sediul DNA, printre care şi preşedintele Nicolescu. Aceştia vor fi audiaţi în legătură cu posibila fraudare a unor fondurile europene.

Suspiciuni pe fonduri Phare

Pe 18 mai 2012, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un alt dosar, în care a fost acuzat că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de euro pentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false.

Potrivit rechizitoriului întocmit de DNA, Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual în legătură directă cu infracţiunea împotriva intereselor financiare ale Comunităţilor Europene anterior menţionată, săvârşite în scopul de a ascunde comiterea sau în realizarea scopului urmărit printr-o asemenea infracţiune, în formă continuată, luare de mită, în formă continuată şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în scopul obţinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

Constantin Nicolescu, aflat acum la al treilea mandat de şef al CJ, a fost arestat preventiv pe 27 ianuarie 2012 de către judecătorii de la Tribunalul Argeş. Imediat după anunţarea deciziei de arestare, lui Nicolescu i s-a făcut rău, fiind dus la Spitalul Floreasca, unde a fost operat pe cord de către colegul său de partid, Şerban Brădişteanu, şi el judecat într-un dosar de corupţie.

În 2 februarie 2011, Curtea de Apel Piteşti a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a obligării de a nu părăsi ţara, Nicolescu fiind externat din Spitalul de Urgenţă Floreasca pe 18 februarie.

"Unei doamne i s-a făcut rău în timpul anchetei şi a trebuit să plece acasă. Suntem foarte nemulţumiţi din cauza acestor percheziţii.
Florin Tecău vicepreşedintele CJ Argeş

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite