Bandă de escroci arestaţi după ce au vândut fictiv pe internet bunuri de peste un milion de lire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au pus sub învinuire 38 de membri ai unei grupări infracţionale care a înşelat 588 de persoane din UE, SUA şi America de Sud cu un milion de lire, prin vânzarea fictivă pe internet a unor autoturisme şi produse electronice sau prin închirierea de imobile. Prejudiciul în acest caz se ridică la un milion de lire.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului infracţional organizat ofereau pe internet bunuri şi servicii, la preţuri atractive, apoi încasau contravaloarea acestora, fără ca persoanele respective să beneficieze de obiectul sau prestaţia oferită, de regulă, autoturisme, produse electronice sau închirierea de imobile.

Membrii grupării se recomandau ca fiind cetăţeni străini, folosindu-se de acte de identitate falsificate şi conturi deschise la o bancă din străinătate.

Efectuarea plăţilor era solicitată fie direct, în numerar, fie în conturile respective, pe teritoriul unui stat european. Ulterior, sumele erau transmise, prin intermediari, liderilor grupării din Romania.

33 de percheziţii domicialiareîn Bucureşti şi în alte patru judeţe

Anchetatorii au făcut 33 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Vâlcea, Sibiu, Cluj şi Constanţa.


Perceziţiile au fost făcute de procurorii DIICOT, cu sprijinul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, SCCO Vâlcea şi Sibiu, BCCO Bucureşti, Cluj şi Constanţa. La acţiune au participat şi 17 echipaje ale Jandarmeriei Române.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite