Avocaţii omului de afaceri Strutinsky, inculpat în dosarul Polaris alături de Radu Mazăre, au cerut instanţei clarificări cu privire la implicarea SRI în anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Strutinsky
Sorin Strutinsky

La termenul de astăzi de la Curtea Supremă, în dosarul Polaris, în care fostul edil al Constanţei Radu Mazăre este acuzat de fapte de corupţie, omul de afaceri Sorin Strutinsky, inculpat şi el în dosar, a cerut instanţei prin avocaţii săi să solicite DNA lămuriri privind implicarea SRI în această anchetă, în virtutea protocolului desecretizat recent.

Apărătorul lui Sorin Strutinsky a cerut, vineri, completului de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) să solicite Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) - structura centrală, să emită lămuriri privind implicarea Serviciului Român de Informaţii (SRI) în dosarul Polaris, în care omul de afaceri are calitatea de inculpat. Conforma avocatului omului de afaceri mai multe probe din rechizitoriul dosarului ar fi fost obţinute cu ajutorul SRI.

Cererea a fost lansată în contextul desecretizării protocolului încheiat în 2009 între Ministerul Public şi Serviciul Român de Informaţii.

Tot la termenul de astăzi, vineri 13 aprilie, instanţa a decis amendarea cu suma de 500 de lei a unui expert desemnat de curte, pentru motivul că acesta a întârziat înaintarea expertizei solicitate în urmă cu zece lui de zile, apreciind că expertul tergiversează această cauză.

În acest dosar, Radu Mazare a fost trimis în judecată pentru trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese în forma continuă. Alături de fostul edil al Constanţei, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, deputatul PSD Eduard Martin şi mai multi funcţionari din cadrul Primăriei Constanţa, precum şi omul de afaceri Sorin Strutinsky, acesta din urmă, sub control judiciar, pentru trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite