Avocat din Baroul Iaşi, prodecan al unei facultăţi de Drept private, prins când primea mită de la un student

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocat din Baroul Iaşi, care este şi prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, a fost reţinut de procurorii anticorupţie care îl acuză de luare de mită. El a fost prins când primea 19.000 de lei de la un student care voia să se înscrie în anul al treilea la facultate. Conducerea unităţii a precizat că prodecanul a demisionat din toate funcţiile deţinute în instituţia de învăţământ.

UPDATE Dan Florin Drugă a demisionat din toate funcţiile didactice deţinute la instituţia de învăţământ superior. Asta potrivit declaraţiilor făcute de rectorul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi, Sorin Bocance.

„Este vorba de un student de anul doi de la Drept care a promovat în baza creditelor acumulate. Singura problemă a fost că nu a avut bani să-şi achite la timp taxele. În 2014-2015, studentul a rămas cu o restanţă de 3.400 de lei din taxa de studiu plus penalizări de 8.239 lei. Pentru 2015-2016 nu a achitat nimic din taxa de 4.400 de lei, la care s-au adăugat şi 2.426 lei penalizări. Însumate, cifrele dau 18.465 de lei. Studentul s-a bucurat de o clemenţă a Consiliului de Administraţie al universităţii, nu am vrut să fugărim studenţii. Iar astfel s-a ajuns la această datorie”, a precizat Bocancea, potrivit news.ro.

El a mai spus că în cursul zilei de luni, profesorul Dan Florin Drugă s-a întâlnit ”la un suc” cu Dan Melinte, care i-a dat cadrului didactic suma datorată de student, moment în care DNA a realizat flagrantul.

”Studentul n-a putut veni să achite el taxa şi atunci l-a rugat pe Melinte să ducă banii, urmând să ia ulterior chitanţa”, a spus rectorul universităţii ieşene.

Rectorul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi a mai precizat că totul este o neînţelegere şi că procurorii DNA nu cunosc sistemul de promovare al anilor de studiu în baza creditelor.

Acuzaţiile procurorilor

Alături de avocatul Dan – Florin Drugă a mai fost reţinut şi Dan Melinte, acesta fiind acuzat de complicitate la luare de mită.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) precizează că, în perioada decembrie 2015 – 3 iunie 2016, Dan Florin Drugă, în calitate de prodecan al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Petre Andrei” din Iaşi şi titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului şi Drept Penal, prin intermediul lui Dan Melinte, ar fi pretins de la un student suma de 18.900 de lei în vederea înscrierii în anul al treilea de studii, la unitatea de învăţământ  respectivă.

„Înscrierea studentului urma să se realizeze în condiţiile în care acesta din urmă nu a susţinut în fapt examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii şi nu a achitat taxele de şcolarizare la termenele prevăzute în Regulamentul Universităţii «Petre Andrei» din Iaşi”, arată DNA.

În acest context, spun anchetatorii,  pe 6 iunie 2016, Drugă ar fi primit cu titlu de mită, de la studentul respectiv, suma de 19.000 de lei din care, pentru „ajutorul” acordat, i-ar fi dat ulterior lui Melinte 3.500 de lei. 

În momentul în care Drgă primea banii, procurorii au acţionat pentru a-l prinde ăn flagrant delict. 

Pe 7 iunie, Dan Florin Drugă şi Dan Melinte vor fi duşi în faţa magistraţilor Curţii de Apel Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite