Atenţie la gazdele-proxeneţi! Doi bărbaţi din Călăraşi, reţinuţi după ce au obligat fetele pe care le cazaseră să se prostitueze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În cadrul acţiunii de ieri, poliţiştii au efectuat 3 percheziţii domiciliare, fiind ridicate 20 de grame cannabis şi 4 telefoane mobile. FOTO SHUTTERSTOCK
În cadrul acţiunii de ieri, poliţiştii au efectuat 3 percheziţii domiciliare, fiind ridicate 20 de grame cannabis şi 4 telefoane mobile. FOTO SHUTTERSTOCK

Doi bărbaţi din Călăraşi au fost reţinuţi, marţi, pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane după ce ar fi găzduit două fete din Brăila pe care le-au obligat să se prostituieze. În acest caz sunt cercetaţi şi alţi doi bărbaţi pentru infracţiunile de proxenetism, folosirea prostituţiei infantile şi deţinerea de droguri de risc, a anunţat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

„La data de  24 august, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, sub coordonarea  procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Călăraşi, au desfăşurat o acţiune pentru probarea activităţii infracţionale a două persoane bănuite de comiterea infracţiunii de trafic de minori”; transmite IGPR.

Astfel, conform sursei citate, cei doi bărbaţi din municipiul Călăraşi,  care au  25, respectiv 51 de ani, fi recrutat două minore din municipiul Brăila,  în vara anului curent, pe care le-ar fi găzduit la domiciliile lor şi le-ar fi obligat să practice prostituţia, în scopul obţinerii de foloase materiale. 

De altfel în acest caz sunt cercetaţi şi alţi doi bărbaţi, de 30 şi 34 de ani, pentru infracţiunile de proxenetism, folosirea prostituţiei infantile şi deţinerea de droguri de risc, în vederea consumului

În cadrul acţiunii de ieri, poliţiştii au efectuat 3 percheziţii domiciliare, fiind ridicate 20 de grame cannabis şi 4 telefoane mobile. 

Bărbaţii de 25 şi 51 de ani au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de trafic de minori. 

La acţiune, au participat poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Ialomiţa şi jandarmi. Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite