Asistentă ucisă pentru scumpirea radiografiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin Ştefan (22 de ani) a fost arestat, ieri, pentru 29 de zile
Valentin Ştefan (22 de ani) a fost arestat, ieri, pentru 29 de zile

Valentin Ştefan (22 de ani), principalul suspect al uciderii unei asistente medicale la Focşani, a fost arestat, ieri, pentru 29 de zile, de magistraţii Tribunalului Vrancea. Ştefan este acuzat de omor după ce, la 25 martie, a înjunghiat-o pe Silvia Chiriac (65 de ani), în cabinetul stomatologic în care lucra femeia.

Potrivit anchetatorilor, criminalul şi-a recunoscut vina încă de când a fost reţinut la Târgovişte, unde se ascundea încă de joia trecută la prietena lui. „A fost foarte cooperant atât cu noi, cât şi la instanţa de judecată", a spus Ioan Lefter, prim procurorul Parchetului Vrancea. Ucigaşul a afirmat că a comis crima când asistenta i-a spus că preţul radiografiei dentare s-a scumpit de la 8 la 10 lei.

Elev bătut cu bâta în faţa şcolii

Şpăgara de la Pensii cu geantă Louis Vuitton

Îmbrânceli între dascăli şi jandarmi

La numai 22 de ani, tânărul din Panciu are şapte condamnări, pentru furt sau violare de domiciliu. El a fost eliberat condiţionat în ianuarie pentru bună purtare, cu un rest de pedeapsă de peste 400 de zile. Acum riscă, pentru omor, între 10 şi 25 de ani sau închisoare pe viaţă.

Mama îşi apără „păpuşa"

Chiar dacă Ştefan şi-a recunoscut fapta, mama adoptivă a acestuia susţine că fiul ei este nevinovat. „Nu a făcut fiul meu aşa ceva, pentru că el nu a fost niciodată în conflict cu cineva. Nu a făcut păpuşa mamei una ca asta", a spus Ioana Ştefan.

Psihologul Maria Cătălina Dascălu crede că ucigaşul are grave tulburări de personalitate şi a simţit nevoia să iasă în evidenţă. „Faptul că i s-a spus de către asistentă că a crescut preţul la radiografie a declanşat în el tot fondul de furie acumulată împotriva celor care consideră că l-au nedreptăţit, împotriva sistemului", a spus Dascălu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite