Arest la domiciliu pentru Alexandru Ciocâlteu şi Petruţa Lazăr, foşti manageri ai Spitalului „Sfântul Ioan”, acuzaţi că au luat mită 3,3 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Bucureşti a decis, vineri, ca Alexandru Ciocâlteu şi Petruţa Lazăr, foşti manageri ai Spitalul "Sfântul Ioan" din Capitală, să fie plasaţi în arest la domiciliu, cei doi fiind acuzaţi de procurorii DNA că au primit mită aproximativ 3,3 milioane de lei.


Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, dar este executorie. Sentinţa poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii DNA i-au reţinut, joi seară, pentru 24 de ore, pe Alexandru Ciocâlteu şi Petruţa Lazăr şi i-au prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Potrivit anchetatorilor, foştii manageri ai Spitalului "Sfântul Ioan" au cerut unei persoane, pentru derularea unui contract, peste 3,3 milioane de ei.

"În cursul anului 2008, în urma unei înţelegeri prealabile, inculpata Lazăr Petruţa, în calitate de manager interimar, i-a pretins unei persoane ca, după încheierea unui contract între Spitalul Clinic de Urgenţă «Sf. Ioan» Bucureşti şi firma reprezentată de respectiva persoană, aceasta din urmă să îi dea, cu titlu de mită, un procent de cinci la sută din valoarea contractului", se arată într-un comunicat al DNA.

Ca urmare, din ianuarie 2009 până în august 2010, Lazăr Petruţa ar fi primit de la respectiva persoană 20.000 de lei lunar (în total 480.000 de lei) pentru a facilita încheierea şi derularea contractului, potrivit ordonanţelor procurorilor.

În perioada primirii banilor cu titlu de mită, Petruţa Lazăr a ocupat funcţia de manager al spitalului şi ulterior pe cea de director financiar, precizează anchetatorii.

După înlocuirea Petruţei Lazăr din funcţia de manager al spitalului cu Alexandru Ciocâlteu, acesta din urmă i-ar fi pretins aceleiaşi persoane şi ar fi primit, lunar, cu titlu de mită, suma de 40.000 lei, pentru derularea contractului anterior menţionat, inclusiv semnarea de acte adiţionale şi efectuarea plăţilor, în total 2.880.000 lei, mai spun procurorii.

Banii ar fi fost primiţi de Ciocâlteu din februarie 2011 (scăzând cele şase luni în care banii au fost primiţi de Petruţa Lazăr) până în noiembrie 2013 inclusiv.

Alexandru Ciocâlteu i-ar fi comunicat persoanei care i-a dat banii că o parte din sumă o va remite Petruţei Lazăr, care ocupa în acel moment funcţia de director economic.

"Astfel, în perioada 2011 - 2013, inculpata Lazăr Petruţa a primit de la inculpatul Ciocâlteu Alexandru diferite sume de bani, cunoscând că acestea provin de la persoana respectivă, inculpata semnând în acea perioadă documente care vizau relaţia contractuală a spitalului cu firma respectivă", se mai arată în comunicatul DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite