ANI îl acuză pe Mircea Dinescu de incompatibilitate / Reacţie: Se doreşte să nu mai fiu la CNSAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Dinescu. Sursa: Mediafax
Mircea Dinescu. Sursa: Mediafax

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că Mircea Dinescu s-a aflat, începând cu 27 martie 2006, în stare de incompatibilitate, deoarece a deţinut concomitent funcţiile de membru al CNSAS şi administrator la două societăţi comerciale.

CITIŢI Şi:

Iohannis, la un pas de a fi suspendat din funcţie, după ce ANI l-a declarat incompatibil.

Potrivit ANI, membrii Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) au obligaţia declarării averii şi a intereselor.

Inspectorii de integritate s-au sesizat în acest caz în urma publicării mai multor articole de presă care semnalau posibila nerespectare de către Mircea Dinescu a dispoziţiilor legale referitoare la regimul juridic al incompatibilităţilor.

În urma verificărilor efectuate şi a analizării informaţiilor şi documentelor transmise de instituţiile competente, ANI a descoperit că, începând 19 februarie 2004, Mircea Dinescu deţine funcţia de administrator unic la SC Agroindustriala SRL Giubega.

De asemenea, Mircea Dinescu a deţinut şi exercitat efectiv, în perioada 15 decembrie 2005 - 14 noiembrie 2008, funcţia de administrator unic al SC Grădina cu Vişini SRL.

Mircea Dinescu riscă excluderea din C.N.S.A.S Acesta este membru CNSAS şi administrator de firmă. "M-am băgat în agricultură şi continui. Toţi şmecherii îşi trec afacerile pe numele copiilor".

"Dacă şeful ANI înregistrează oameni, unde este integritatea?", a declarat Mircea Dinescu la Realitatea TV.

"Vin tot felul de găinari să facă ordine în integritatea românească. Ce? Nu pot să citesc dosarele CNSAS fiindcă mă ocup de agricultură. (..) Se doreşte ca eu sa nu mai fiu la C.N.S.A.S.",  a adăugat M. Dinescu.

SC Agroindustriala SRL Giubega şi SC Grădina cu Vişini SRL au desfăşurat activitate comercială în mod neîntrerupt şi au înregistrat, în perioada 2006 - 2008, venituri în sumă totală de 6.145.388 de lei şi profit de 2.058.010 de lei.

ANI menţionează că, în perioada 2006 - 2008, Dinescu a dobândit şi un venit net în cuantum total de 679.240 de lei din drepturi de proprietate intelectuală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite