Ancheta în cazul judecătoarelor Dinu şi Costache, finalizată. Procurorii urmează să le trimită în judecată pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ancheta procurorilor în cazul judecătoarelor Dinu şi Costache, acuzate de trafic de influenţă şi luare de mită, a fost finalizată      FOTO Adevărul
Ancheta procurorilor în cazul judecătoarelor Dinu şi Costache, acuzate de trafic de influenţă şi luare de mită, a fost finalizată      FOTO Adevărul

Procurorii anticorupţie au finalizat cercetările în cazul judecătoarelor Antoanela Costache şi Viorica Dinu de la Tribunalul Bucureşti şi urmează să le prezinte acestora, precum şi celorlalţi inculpaţi din dosar, materialul de urmărire penală. Cele două foste judecătoare au fost arestate preventiv în martie 2013 pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Cele două judecătoare şi celelalte persoane vizate în dosar vor fi aduse în perioada următoare, de mai multe ori, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a putea studia probele ce stau la baza acuzaţiilor de corupţie care li se aduc. 

După aceea toţi inculpaţii din dosar vor fi trimişi în judecată.

Pe14 martie 2013, Secţia pentru procurori a CSM a dispus suspendarea din funcţie a judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache, la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cele două fiind cercetate pentru trafic de influenţă şi luare de mită. Ulterior, Dinu a demisionat din magistratură.

 Dinu şi Costache, în arest preventiv din martie 2013

Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu sunt în arest preventiv din 15 martie 2013, fiind suspectate că ar fi luat mită pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nuţu, fost Staicu, şi pentru a interveni şi în alte dosare.

Viorica Dinu este cercetată pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată, şi luare de mită, iar Antonela Costache este acuzată de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, luare de mită şi trafic de influenţă, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Alături de judecătoarele Dinu şi Costache, au fost arestaţi Marian Stancu, fratele lui Dinel Nuţu, avocaţii Ileana Răducan, Daniel Costel Petre, precum şi Marian Vasile, Angela Cîrlan, Marius Neagu şi Ionela Carmen Dăncuţă, pentru dare de mită sau cumpărare de influenţă. În acelaşi dosar sunt cercetaţi Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, şi Daniela Petre, soţia avocatului Daniel Costel Petre, potrivit DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite