Amenzi de peste 14.000 de lei pentru taximetriștii din zona aeroporturilor. Neregulile descoperite

0
Publicat:

Un control al Direcţiei de Poliţie Transporturi efectuat recent în apropierea aeroporturilor civile din România a condus la aplicarea unor amenzi în valoare de peste 14.000 de lei. Polițiștii au constatat mai multe nereguli în desfășurarea transportului rutier.

Taximetriștii din zonele aeroporturilor, amendați FOTO Shutterstock
Taximetriștii din zonele aeroporturilor, amendați FOTO Shutterstock

Potrivit comunicatului emis de Poliţia Română și transmis duminică de AGERPRES, sancțiunile au vizat îndeosebi nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, alături de alte încălcări ale normelor de circulație.

Astfel, din totalul amenzilor aplicate, 21 au fost pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003, care reglementează transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere, iar 47 pentru diverse abateri de la normele de circulație pe drumurile publice.

De asemenea, au fost aplicate trei amenzi pentru încălcarea altor acte normative în domeniu.

Pe lângă aceste sancțiuni, controlul a dus și la retragerea a șase certificate de înmatriculare, precum și la reținerea a două plăcuțe de înmatriculare, ca urmare a defecțiunilor tehnice sau a dotărilor suplimentare nepermise de lege.

Aceste acțiuni au ca scop asigurarea unui mediu de transport sigur și conform legislației în vigoare pentru călătorii din și către aeroporturile din România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite