Taximetriștii protestează în continuare: Circa 1.500 de mașini se vor afla miercuri în Piața Constituției

0
Publicat:

Taximetriştii continuă miercuri protestele în Piaţa Constituţiei, cu 1.200-1500 de maşini participante la protest, a declarat președintele ANPOTRT, Remus Nedelcu.

foto semn de taxi amplasat pe mașină
Taximetriștii protestează în continuare Foto: Shutterstock

Potrivit acestuia, taximetriştii solicită instalarea de aparate de taxat legate la ANAF pentru toate maşinile „Uber, Bolt, taxi” şi impozitarea în România a banilor obţinuţi.

"Aceste aparate vă spun dumneavoastră, când folosiţi un taxi, cât aveţi de plătit. Sunt practic case de marcat legate la ANAF. Astfel, ANAF ştie în fiecare secundă cât a încasat fiecare şofer. Noi, de exemplu, avem aparate fiscale, le avem sigilate şi metrologizate. Ei (persoanele care fac transport alternativ, n.r.) n-au aşa ceva. Nu ştiu dacă este o problemă asta, dar în primul rând trebuie să aibă aparat fiscal la bord, pentru că sunt transportatori de persoane, chiar dacă aplicaţia o să-i spună clientului, la finalul cursei, aveţi de plătit 20 lei. Dacă totul se va rezolva mâine şi vom fi chemaţi la Guvern sau la Parlament şi ajungem la o înţelegere, vom întrerupe protestul. (...) Solicităm fiscalizarea tuturor maşinilor Uber, Bolt, taxi - toţi să fim la fel, iar banii care pleacă din România în paradisuri fiscale să se impoziteze aici, în România - şi după aceea să plece oriunde în lume", a mai spus Remus Nedelcu.

Preşedintele ANPOTRT a subliniat că este mulţumit de proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă nr. 49/2019, cu modificările şi completările ulterioare.

Protestul taximetriştilor a fost anunţat pentru perioada 12-20 martie 2024, în intervalul orar 6:00-19:00. La protest vor participa reprezentanţi de la Asociaţia Naţională a Patronatului Operatorilor de Transport în Regim de Taxi - ANPOTRT, Asociaţia Banat Crişana - Taxi, Asociaţia de Monitorizare Taxi Transilvania, Asociaţia Clubul Taximetriştilor Liberi de Pretutindeni, Asociaţia Taxi Transilvania şi Asociaţia Banat Taxi. 

Și acum o săptămâna taximetriștii au protestat în Piața Contituției timp de trei zile, protestul fiind soldat cu greva foamei pentru cel puțin 30 de șoferi de taxi, care au cerut modificarea OUG 49/2019, referitoare la transportul alternativ.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite