Amenzi de peste 100.000 de lei, date de pompieri la unităţi de pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii au luat la puricat hotelurile, pensiunile şi cluburile de pe litoral, aplicând 90 de amenzi, în valoare de peste 100.000 de lei. În plus, au fost identificate şi 34 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în perioada 15 - 25 iunie, au fost verificate 60 de hoteluri, pensiuni, baruri, terase, cluburi şi parcuri de distracţii, în urma cărora au fost date 90 de amenzi în valoare de 108.500 lei.

“De menţionat este faptul că pe lângă controalele tematice planificate s-au executat şi controale inopinate, pe timpul zilei şi pe timpul nopţii. În urma acţiunilor preventive au fost identificate 34 obiective care funcţionau fără obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. În teren, personalul specializat nu a identificat nereguli grave care să impună aplicarea măsurii complementare de închidere a funcţionării”, se precizează în comunicatul IGSU.

Principalele deficienţe descoperite în urma controalelor au vizat documentele de organizare a apărării împotriva incendiilor, exploatarea instalaţiilor tehnice cu defecţiuni sau improvizaţii, lipsa mijloacelor tehnice de primă intervenţie, nerespectarea reglementărilor şi măsurilor specifice de apărare împotriva incendiilor la exploatarea centralelor termice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite