Ambasadorul Ucrainei, vizită la MApN. Dîncu: România susține integritatea teritorială a statului ucrainean

0
Publicat:

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, l-a primit miercuri, 28 septembrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, pe ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk.

Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu și ambasadorul Ihor Prokopchuk FOTO MApN
Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu și ambasadorul Ihor Prokopchuk FOTO MApN

Agenda discuțiilor a vizat aspecte de actualitate și evaluări privind războiul din Ucraina, precum și stadiul sprijinului acordat Ucrainei în format multidimensional, incluzând ajutor umanitar, politic, diplomatic și economic.

Conform MApN, a fost reiterată poziția României privind caracterul inacceptabil al deciziei Rusiei de a susține organizarea de referendumuri în regiunile ocupate, ministrul român al apărării evidențiind susținerea fermă pentru suveranitatea și integritatea teritorială a statului ucrainean.

"Oficialul român a reasigurat partenerul de implicarea deplină a României în sprijinirea Ucrainei, exemplificând cu asigurarea sprijinului celor peste 2,3 milioane de refugiați care au intrat pe teritoriul statului român de la declanșarea războiului, funcționarea hub-ului umanitar de la Suceava încă din luna martie a acestui an, cât și prin suportul acordat în criza exportului de cereale", a precizat MApN.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite