Ambasada SUA confirmă întâlnirea lui Hans Klemm cu noua şefă a instanţei supreme, Cristina Tarcea: „A fost o vizită de curtoazie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hans Klemm - foto Eduard Enea
Hans Klemm - foto Eduard Enea

Ambasada SUA în România a confirmat întâlnirea ambasadorului Hans Klemm cu noua şefă a instanţei supreme, Cristina Tarcea, precizând că reprezentanţii ambasadei se întâlnesc în mod constant cu oficiali români să discute probleme bilaterale de interes comun.

„”Ambasadorul a făcut o vizită de curtoazie noului Preşedinte al Înaltei Curţi de Justiţie şi Casaţie.  Reprezentanţii ambasadei se întâlnesc în mod constant cu oficiali români să discute probleme bilaterale de interes comun. Nu facem public conţinutul întâlnirilor”, se arată într-un răspuns al Ambasadei SUA la o solicitare News.ro.

Surse oficiale declarau anterior pentru News.ro că ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, i-a făcut, vineri, o vizită de curtoazie noii şefe a instanţei supreme, Cristina Tarcea, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Vizita, care a durat circa 30 de minute, a fost planificată în 20 septembrie, atunci când Ambasada SUA a contactat instanţa supremă pentru a stabili o întâlnire între ambasadorul Hans Klemm şi judecătoarea Cristina Tarcea, au precizat aceleaşi surse.

Întâlnirea cu Livia Stanciu

În urmă cu aproximativ un an, pe 24 septembrie, la doar trei zile de când a devenit, oficial, ambasador în România, Hans Klemm s-a întâlnit cu preşedintele de atunci al ICCJ, Livia Stanciu, diplomatul american transmiţând sprijinul SUA pentru eforturile României de respectare a statului de drept şi pentru instituţiile româneşti de aplicare a legii.

Actualul preşedinte al ICCJ, Cristina Tarcea, şi-a început mandatul pe 14 septembrie, odată cu semnarea, de către preşedintele României, a decretului de numire în funcţie.

Judecătoarea Iulia Cristina Tarcea a deţinut funcţia de vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a fost delegată să asigure interimatul funcţiei de preşedinte, după plecarea Liviei Stanciu la Curtea Constituţională.

Tarcea are 54 de ani şi a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti în 1985.
viewscnt

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite