Alertă: jumătate de milion de permise auto expiră

0
0

Cinci la sută din cele peste 8 milioane de permise de conducere existente în România urmează să expire, în perioada următoare, a anunțat Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV)

Permis FOTO Politia Romana

Mai exact, este vorba de peste 450.000 de astfel de documente care își vor pierde valabilitatea în perioada decembrie 2022 - februarie 2023, iar instituția le cere șoferilor să ceară din timp preschimbarea permiselor înainte de expirare pentru evitarea aglomerației la ghișee.

DRPCIV a explicat pașii pe care trebuie să-i urmeze șoferii care sunt în această situație. În primul rând, se face o programare online pe site-ul www.drpciv.ro, urmată de achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 de lei prin intermediul CEC, BCR sau prin rețeaua de stații SelfPay, dar și pe internet la ghișeul.ro sau drpciv.ro secțiunea servicii online – plăți.

Documentele necesare la preschimbarea permisului

În fine, cetățenii trebuie să-și pregătească documentele necesare pentru preschimbarea permisului de conducere. Este vorba de act de identitate valabil în original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, și dovada efectuării plății taxei, documente obligatoriu de prezentat la ghișeu la data programată. Reamintim faptul că cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului. Stadiul emiterii documentelor poate fi urmărit, în timp real, pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea servicii online – emitere permis/emitere certificat.

Permisul de conducere se livrează, prin serviciul de curierat al Poștei Române, la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5 și 15 zile). Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile.

După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal, de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite