La preschimbare, permisul auto vechi va fi restituit posesorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Permisul auto vechi se înapoiază tăiat sau perforat FOTO Adevărul Constanţa
Permisul auto vechi se înapoiază tăiat sau perforat FOTO Adevărul Constanţa

Permisul de conducere pe care tocmai l-aţi preschimbat vă va fi restituit, aşa cum se procedează în cazul paşapoartelor. Documentul vechi va fi înapoiat posesorului, după perforarea sau tăierea unui colţ.

„Permisul este un act pentru care posesorul a plătit. Unii vor să-l păstreze ca amintire, pur şi simplu, pentru ei are valoare sentimentală. Conform noilor prevederi legale, permisele vechi nu vor mai fi reţinute de noi“, anunţă şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa, comisarul-şef Romeo Tecău.

El consideră salutară această măsură. „Pentru noi este o veste bună: nu mai avem grija unor documente ieşire din uz, care nu mai sunt valabile, pe care trebuia să le depozităm aşa cum sunt, rigide, fără să le putem plia pentru a câştiga spaţiu. Nu mai vorbesc de spaţiul scutit pentru arhivarea acestor documente“, explică Romeo Tecău.

Noul Cod Rutier intră în vigoare la data de 19 ianuarie. Principala grijă a românilor a fost să-şi preschimbe permisul de conducere astfel încât să nu mai fie nevoit să treacă prin examinarea medicală atunci când intră în posesia unui carnet auto nou.

Există totuşi o categorie de şoferi exceptată de această regulă, pentru care fişa medicală nu este necesară la elibererea unui alt permis auto.
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite